MIT + NASA = a jövő szárnya

2019 Szeptember 23

Amikor a NASA agytrösztjei együtt dolgoznak az MIT szakértőivel, akkor meglehetősen innovatív ötletek születnek.


. Ezúttal egy újfajta repülőgép-szárnyat fejlesztettek ki, amely nemcsak az energiahatékonyságot növeli, hanem nagyobb rugalmasságot is biztosíthat a repülőgépek tervezésében és gyártásában.

Az új szárny több száz azonos darabból áll. Ezek a apró darabok megváltoztathatják a repülés közben a szárny alakját úgy, hogy ellenőrizzék, hogyan reagál a repülő. Ahelyett, hogy külön mozgatható felületeket használnánk, ez az új megközelítés lehetővé teszi, hogy a szárny deformálódjon az igényeknek megfelelően, a felszállás, leszállás és a manőverezés közben.

Ezt a rugalmasságot olyan részegységeken keresztül lehet elérni, amelyek egymáshoz vannak csavarozva, és nyitott, könnyű rácsos keretet alkotnak. A keretrendszer nemcsak lehetővé teszi a szárny alakjának megváltoztatását, hanem sokkal könnyebb, és így sokkal energia hatékonyabb.

Ez az újítás megváltoztathatja a repülőgépek megjelenését. A repülők jelenlegi kialakítását a költség, nem pedig a hatékonyság adja. Jobb modell lenne egy integrált test és szárny, nem pedig egy „cső” szárnyakkal. A MIT és a NASA új szárnya költséghatékonyabbá tehetné a repülők tervezését és építését.

Ez nem csak a repülést forradalmasítaná, hanem más területeket is befolyásolna. Más struktúrák, mint például a szélturbinák is kamatoztathatnak ebből az előrelépésből.

M.Peet

Via Manofmany

MIT NASA új repülőgép szárny

 

Megtekintések száma: 56625


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet