Mit vegyél fel, ha vékony, csontos az alkatod?

2013 Június 22

Sokan hiszik, hogy vékonyan könnyű öltözködni, pedig annak, aki csontos alkattal születik, legalább olyan nehéz dolga van, mint a túlsúllyal küszködőknek. Hízni pedig legalább olyan nehéz, mint fogyni. Ha hosszú távon nem is, átmenetileg minden srác találkozik a problémával, hiszen kamaszkorban hirtelen megnyúlnak, és csak később kezdenek el „formába jönni". Ha te is vékony, csontos alkatú vagy, a következő tanácsok hasznodra lesznek, legyél 17, 27, vagy akárhány éves...

1. Általános probléma a testükkel elégedetlen emberek között, hogy túl nagy ruhákat vesznek, mert azt hiszik, hogy azok majd eltakarják őket, és a hibákat. amiket el akarnak rejteni. Hatalmas tévedés! Ha vékony alkat vagy, a bő, hosszú ruhákban úgy fogsz kinézni, mint egy 12 éves, aki apja ruháiban játszik felnőttesdit.

2. Nem előnyös, ha ugyanazt a színt viseled tetőtől- talpig. Ha ez sötét színekkel történik, az még inkább kirajzolja a sovány alakot. Kerüld a hasonló árnyalatú felsőrészt és nadrágot, próbálj minél eltérőbb, kontrasztosabb színeket összepárosítani. A színek így megtörik az egységet, elterelve a tekinteteket és a hangsúlyt a vékonyságodról. Ha egyetlen színt veszel magadra, törd meg az egyhangúságot egy színes övvel például. Feltűnő, élénk színt válassz.

{loadposition szoveg}

3. Azt már tisztáztuk, hogy a túlméretezett ruhák kerülendőek, de ez nem jelenti azt, hogy a testre feszülő póló jó választás. Ezeknek a felsőknek az a dolga, hogy kihangsúlyozzák az izmokat, a széles vállakat, karokat. Ha neked nincs egyik sem, akkor ne vedd fel azt a pólót. Ne válassz rugalmas anyagú felsőt, csak sima pólót, ami passzol méretben és enged mozogni. A középutat kell megtalálnod.

mit-vegyel-fel-ha-vekony-csontos-az-alkatod

4. Nagyon trendi lett a répanadrág, vagyis a lábak vonalát szorosan követő „skinny jeans". Több ellenérvem is lenne ezek mellett a fazonok mellett, de most egy a lényeg: ha ilyet veszel fel, az olyan, mintha a lábadon viselnél izompólót. Ennek hátrányait pedig már ismered az előző bekezdésből. Ez a nadrágfazon ráadásul elég nőiesnek mutatja a pasikat, tehát ne keverd össze az egyenes szárú nadrágot a lefelé szűkülővel. A ló túloldalára sem kell átesni, kerüld a túl bő, lógó ülepű „rapper" nacikat. Klasszikus szabást válassz.

mit-vegyel-fel-ha-vekony-csontos-az-alkatod

5. A V-nyakú póló a csontos vállakat még jobban kihangsúlyozza, és nem az előnyös értelemben. Válaszd inkább a kerek kivágást. Ahelyett, hogy optikailag tovább nyújtana, inkább szélesíteni fog.

6. Ha rövid nadrágról van szó, akkor a szára semmiképp se legyen szoros. Az alja sem legyen gumírozott, vagy húzott, akkor sem, ha a nadrág egyébként bő. Ha a lábszáradat körülöleli a naci, azzal hangsúly a vékony lábakra terelődik. Legyen bővebb a nadrág szára (ne túlságosan), és a vonala legyen egyenes.

7. Ami előnyös ehhez a nyúlánk testalkathoz, az a réteges öltözködés. Russell Brand például a legtöbbször ing+ zakó+ sál kombinációban látható. A kendőt a nyakad köré tekerve hord (csak lazán), és ne hagyd lefelé lógni, hogy szélesebbnek mutasson. Ha túl meleg van, zakó helyett mellényt vesz a pólójára, próbáld ki te is!

 

Megtekintések száma: 7733


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet