Óriási a szenzáció: a 18 éves Raducanu nyerte a US Opent

2021 November 06

A 18 éves Emma Raducanu egy ásszal, szenzációsan megnyerte a US Opent, és tenisztörténelmet írt a tinédzser lányok döntőjében. 

A brit lett az első selejtezős, aki szombaton megnyerte ezt a címet egy ilyen nagy tornán.

A világranglista 150. helyezettje 6-4, 6-3 arányban, 6-4, 6-3-ra győzte le a nála alig több mint két hónappal idősebb kanadai Leylah Fernandezt, és ezzel pályafutása legnagyobb győzelmét aratta úgy, hogy az egész tornán egyetlen szettet sem vesztett. "Egész meccsen próbálkoztam ezzel a szervával, de mindig elhibáztam. De ha volt egy pillanat, amikor be kellett volna találni, akkor ez volt az" - mondta Raducanu az ESPN-nek a döntő pillanatról.

2,5 millió dollár a US Open győzelemért

Sikeréért 2,5 millió dolláros győztes csekket kapott, és hétfőtől a 24. helyre lép fel a világranglistán. "Remélem, még sok versenyen - és döntőben - játszunk egymással" - mondta Raducanu.

Fernandez, aki a korábbi fordulókban többek között a korábbi US Open-győztes Angelique Kerbert és Naomi Osakát is legyőzte, szintén nagy meglepetésre bejutott a döntőbe. "Szeretném elmondani majd, hogy újra itt lehetek ebben a döntőben. Aztán egy trófeát is haza vihetek" - mondta Fernandez a szeptember 11-i terrortámadások 20. évfordulóján: "Remélem, olyan erős és rugalmas leszek, mint amilyen New York volt az elmúlt 20 évben". A világranglistán a 73. helyről a 27. helyre lépett előre.

Két tinédzser lány egy Grand Slamen döntőben utoljára 1999-ben fordult elő

Kettejük párharca volt az első döntő két nem kiemelt játékos között. Utoljára 1999-ben játszott két tinédzser lány Grand Slam-döntőt, amikor Serena Williams legyőzte Martina Hingist. Raducanu a legfiatalabb Grand Slam-győztes azóta, hogy az orosz Maria Sharapova 2004-ben, 17 évesen diadalmaskodott Wimbledonban.

kép: google.com

Raducanu 2:0-ra megszerezte az első break-et, de rögtön az első szettben feladta a rebreaket. Az Arthur Ashe Stadionban a nézők látványos labdameneteket láthattak. 58 perc után Raducanu a második breakkel 6:4-re nyerte az első szettet.

A második szettben Fernandez 2-1-re megszerezte az első breaket, de Raducanu ezúttal egyenlített, és 4-2-re újabb breakkel válaszolt. Fernandez két meccslabdát hárított, és egy saját breaklehetőséggel 3-5-re módosította az állást, mielőtt Raducanu térde megsérült ebben a labdamenetben, és a kezelési szünet után ismét ura volt játszmának.

A brit 1:51 óra után a harmadik meccslabdát is megszerezte, és egy ásszal nyerte meg a tornát "Csak imádkoztam, hogy ne legyen kettős hiba" - mondta.

forrás: gmx.net

sport tenisz usopen

 

Megtekintések száma: 10608


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet