RB Leipzig - Borussia Dortmund szombat 18:30

2021 November 05

Az RB Leipzignek és a Borussia Dortmundnak is pontvesztést kellett elszenvednie a héten a Bajnokok Ligájában: a Lipcse ismét egyenrangú ellenfele volt a Paris Saint-Germainnek, de négy BL meccs után már nincs esélye a 16 közé jutásra.

A Dortmund viszont ismét kikapott az Ajax Amsterdam ellen, de még mindig van esélye a kieséses szakaszba jutásra. A Bundesligában a BVB-nek most az a fő célja, hogy a Bayern sarkában maradjon.

Amióta a Lipcse 2016-ban feljutott a Bundesligába, tíz bajnoki találkozót vívott a BVB-vel, és a mérleg kijózanító a szászok számára: csak a legelső, 2016 szeptemberi hazai meccset nyerte meg az RB, míg a másik négy lipcsei vendégjátékból hármat a BVB nyert.

November 6-án, szombaton 18:30-tól élőben lehet követni, hogy sikerül-e a Lipcsének javítania a BVB elleni statisztikáján. 

kép:google.com

Hiányzók mindkét oldalon

Marco Rose, a BVB edzője az Ajax Amsterdam elleni 3-1-es vereséget követően nem akart hallani arról, hogy azonnal visszaesésről lenne szó: "Nem hiszem, hogy ez bármiben is rontja az önbizalmunkat, vagy hogy ez kiveri a biztosítékot a vezetőségnél". Az edző "nehéz mérkőzésre" számít a Lipcse ellen.

Ez nem utolsósorban annak köszönhető, hogy a fekete-sárgáknál hiányoznak a játékosok: Erling Haaland, Raphael Guerreiro, Emre Can, Mahmoud Dahoud, Giovanni Reyna, Nico Schulz és Mateu Morey személyében Marco Rose a kezdő tizenegy felét nélkülözi.

forrás: gmx.net

sport foci labdarúgás bundesliga

 

Megtekintések száma: 9170


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet