'Tudtuk, hogy egy nap világbajnok lesz'

2021 Decemberr 12

'Tudtuk, hogy egy nap világbajnok lesz' - Volt csapattársak és versenytársak Max Verstappen első bajnoki címéről

Max Verstappen lenyűgöző módon pecsételte meg első Forma-1-es versenyzői bajnoki címét az utolsó körös dráma után Abu-Dzabiban. A hírre reagálva többek között Fernando Alonso, Sebastian Vettel és Carlos Sainz is elmondta a véleményét a teljesítményéről.

Verstappen 10. és egyben utolsó szezonbeli győzelme volt a legmeghatározóbb a legszorosabb címszerzésben, amely vasárnap ért véget a Yas Marina Circuit pályán. A holland lett hazája első világbajnoka, a Red Bull első világbajnoka 2013 óta, a Honda első világbajnoka pedig Ayrton Prost 1991 óta.

A felejthetetlen szezonhoz méltó verseny után a pilóták elmondták véleményüket az F1 legújabb világbajnokáról.

Csapattársa, Sergio Perez, aki hősies teljesítményt nyújtott, hogy feltartóztassa Lewis Hamiltont, azt mondta: "Nagyon örülök Maxnak, mert rendkívül magas szinten vezetett, és nagyon örülök a csapatomnak is, mert nagyon keményen dolgoztak. Kár, hogy végül nem mi szereztük meg a konstruktőri címet, de rendkívül elégedett vagyok a munkánkkal."

"Azt hiszem, ez egy epikus verseny volt, epikus bajnokság, tudod" - mondta a kétszeres Forma-1-es bajnok Fernando Alonso. "Az, hogy a két versenyző pontegyenlőséggel áll az utolsó futamon, és az utolsó futam utolsó körében kerék a kerékkel harcol, ez valami hihetetlen. Szóval gratulálok a sportnak általában, és ma Maxnak."

A négyszeres bajnok Sebastian Vettel, aki 2010-13 között a Red Bull-lal szerezte címeit, így nyilatkozott: "Gratulálok Lewisnak és Maxnak. Szerintem mindketten megérdemelték, nyilván csak az egyikük vihette haza a trófeát. Az utolsó vagy az utolsó körökre dőlt el, akárhogy is alakulhatott volna, és nyilvánvalóan szégyen ez Lewisnak - hihetetlenül jól zárta a szezont. Örülök Maxnak. Szerintem mindketten megérdemelték."

Verstappen korábbi csapattársa, Carlos Sainz visszagondolt a hollanddal a Toro Rossónál töltött közös időre, és elmondta, hogy a bajnoki cím adott neki valamit, amit megcélozhat. "Szerintem bárki is lett ma a győztes, megérdemelte volna, szerintem két nagyszerű versenyző a pályafutása csúcsán, akik nagyszerű show-t hoztak össze, és úgy értem, gratulálok mindkettőjüknek, különösen nyilván Maxnak a megagyőzelem után" - mondta Sainz.

"Örülök neki, mert az első évünket együtt töltöttük a Toro Rossónál, és hogy most képes lett világbajnokságot nyerni, az nekem is jó, és felnézek rá."

forrás: formula1.com

 

Megtekintések száma: 55921


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet