Vízalatti étterem nyílt Norvégiában

2019 Július 27

Félig elmerül a norvég tengerpart legdélebbi pontján lévő vízbe.


Tudtad, hogy norvég nyelven az „alatta” és az „alulról” szó a „csodát" is jelenti? A Snøhetta Design által bemutatott új étterem is erről kapta nevét. Az Under-nek egy egészen egyszerű alakja van - ez egy monolit épület, melynek hossza 34 méter. Ami egyedülállóvá teszi, hogy félig elmerül a norvég tengerpart legdélebbi pontján lévő vízbe.

Under-Restaurant

Az épület félméter vastagságú betonfalakból készült, amelyek a tengeri környezet részévé válnak. A beton vastagsága lehetővé teszi, hogy ne zavarja meg a vízalatti életet. Ahogy az épület elfogadásra került, a tengeri élet részévé vált, ami segíti a kutatókat abban, hogy jobban megismerjék ezt a területet, így ez a masádolagos célja a létesítménynek. A betonszerkezetet úgy tervezték, hogy ellenálljon a durva tengeri viszonyoknak, miközben a tengerfenékre néz. Mivel a szezonok váltják egymást, így az év minden részében egyedülálló élményt nyújt.

Under-Snøhetta-design-underwater-restaurant-in-Norway-5

Az étterem minden este körülbeül 35-40 vendég befogadására lesz képes, akik kiváló minőségű, helyi ételeket kóstolhatnak. Nicolai Ellitsgaard vezeti a konyhát, akinek egy 16 fős csapata lesz, akiket a legjobb Michelin csillagos éttermekből válogattak össze. Az étterem építési munkálatai már befejeződtek. Norvégiában található Lindesnes városában.

Under-Restaurant-Interior-2

Under-Snøhetta-design-underwater-restaurant-in-Norway-1

Under-Restaurant-Exterior-1

Via Man of many

design gasztronómia norvégia

 

Megtekintések száma: 34453


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet