Zseniális! Egy drónnal cserélik ki a villanykörtét!

2018 Április 27

Látványos videó került fel a drón technológia ötletes bemutatásáról, melyben egy ilyen repülő szerkezet segítségével próbálnak meg kicserélni egy villanykörtét.

Manapság nagyon megy a drón őrület. Amerikában már 2 éve egyre nagyobb divat, és egyre többen vásárolnak otthonra ilyen repülő szerkezeteket, itthon csak az idei évben kezdett el igazán terjedni, de sokan azt jósolták, hogy a 2017-es-18-as év lesz az igazi áttörés.

Bámulatos, és nagyon hasznos szerkezetek, bár főleg a szórakozás céljából használják a legtöbben őket.

Pedig rengeteg hasznuk is van. Például gyönyörű és látványos videókat lehet készíteni madártávlatból melyet idehaza a nevesebb nyaraló tulajdonosok ki is használtak, és drónfelvételekkel kápráztatják el weboldalaikon a nyaralni vágyókat.

Sokan azonban a biztonság és a magánszféra miatt aggódnak leginkább a drónok elterjedése kapcsán. Ugyanis valljuk be, a drónokkal valóban nagyon könnyű bárkinek a magánszférájába beférkőzni.

Elég, ha vesz valaki egy erősebb drónt, és időnként elrepül a szomszéd kertrje felett, netán beles az ablakon, hátha rajta kapja a feleségét öltözés közben.

Így elsőre pitiáner dolognak hangzik, de komoly jogi szabályozást kell majd a drónokra kialakítani emiatt. Arról nem beszélve, hogy a jövőben akár fegyverként is lehet majd őket használni.

Egy új videóban egy másik remek módját mutatják be annak, hogyan lehet a drónokat hasznos munkára fogni.

Adódik a kérdés: hány drón szükséges egy villanykörte kicseréléséhez? Ez esetben azonban fordítva kellene feltennünk a kérdést: hány összetört villanykörte szükséges ahhoz, hogy egyet kicseréljünk?

Ugyanis a videón látott mutatvány nagyon látványos, azonban van egy apró bibi. Egyetlen körte becsavarásához előtte kilencet törtek el.

Egy ötletes kísérlet keretében ugyanis megpróbáltak egy égőt becsavarni a helyére drónok segítségével.

Az biztos, hogy mi nem használnánk ilyenre, hiszen nem igazán költséghatékony, ha állandóan összetörnek a vásárolt égők, de egy vicces kis kísérletnek mindenképpen jó volt.

Remekül megmutatja azt, hogy a drónok mennyi mindenben képesek lehetnek majd a jövőben levenni a vállunkról a terhet.

technika technológia tudomány kütyük tech drónok

 

Megtekintések száma: 2261961


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet