A férfiak bőrét kevésbé kell ápolni...

2013 Július 13

A férfiak bőrét kevésbé kell ápolni, gondolhatnánk azt tekintve, hogy a nők jóval több időt töltenek el a kozmetikusnál, vagy éppen otthon a tükör előtt. Annak ellenére, hogy a hímnem képviselőinek bőre jobb vízmegtartó tulajdonsága miatt később öregszik, mégis talán a hölgyeknél is több figyelmet kellene fordítaniuk annak ápolására! Miért is?

Az androgén nevű férfi hormonoknak köszönhetően arcbőrük jóval hajlamosabb a zsírosodásra, ami miatt gyakrabban keletkeznek mitesszerek és pattanások, ami egyáltalán nem vonzó

{loadposition szoveg}

A rendszeres borotválkozás által érdessé, sőt érzékennyé válik a bőr, ezért igencsak ügyelni kell a hidratálásra, s a bőrtípusnak megfelelő szerek használatára! Mert például, ha szappannal mosod az egyébként is száraz arcbőrödet, az még jobban kiszárad, s emiatt csúnya szőrtüsző- gyulladások fognak megjelenni

A férfiak bőrét sem kerülik el a stressz, a környezeti ártalmak, illetve a káros szenvedélyek által okozott tünetek

S az sem utolsó szempont, hogy bizonyos kísérletek nagy valószínűséggel azt állítják, hogy az erősebbik nem tagjainak bőre sokkal érzékenyebb, mint a nőké! Sőt, könnyebben alakul ki náluk a bőrrák is! Ennek okát abban látják, hogy több szabadtéri munkát végeznek, s kevesebb figyelmet fordítanak bőrük védelmére: meztelen felsőtesttel tartózkodnak a tűző napon, amelyet vagy hanyagságból, vagy azért, mert szerintük ciki, se naptejjel, se egyéb fényvédő krémmel nem kennek be. Emellett magyarázat lehet az is, hogy bőrsejtjeik kisebb mértékben tartalmaznak antioxidánst.

Mindezek tudatában ne vegyétek félvállról bőrötök kellő ápolását, hiszen nem csak az a lényeg, hogy jól nézzetek ki, hanem az is, hogy egészségeteket megóvjátok!

 

Megtekintések száma: 4456


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet