Izzadásgátlás a dezodoron túl

2013 Március 06

Kizárólag sötét színű pólókat mersz hordani, nehogy meglátszódjon a hónod alatti izzadság? Ha a kelleténél többet, vagy erősebben izzadsz, ne pánikolj, mert attól csak még rosszabb lesz.

Ha sport közben dől rólad a víz, az persze normális, viszont az már kínos, ha egy randin kezdesz el izzadni annyira, hogy az már mindkettőtök számára kellemetlenné válik. Ha észreveszed magadon, hogy akkor is izzadsz, amikor nincs is rá különösebb indok (nincs túlzottan meleg, nem végeztél extra mozgást...), akkor az első tanács, hogy fordulj orvoshoz. Béna tanácsnak tűnhet, és sok férfi még akkor sem látogatja meg az orvosát, ha ennél jóval súlyosabb gondjaik vannak, de különbség van aközött, ha stresszhelyzetben feltűnik egy kis folt az ingeden, és a hiperhidrózis között. A kóros izzadás ugyanis nem vicc.
A doki receptre kapható dezodort is ajánlhat, ha ezt nem teszi, akkor te érdeklődj. Ne érezd cikinek, gondolj rá úgy, hogy a boltban kapható vacakoknál neked jobb is jár!

izzadasgatlas-a-dezodoron-tul

A következő megemlítendő dolog, a testszőrzet. A bőröd és a dezodor között egyfajta akadály, korlát is lehet, és akkor a fene megette az egészet. Ezért mindig bizonyosodj meg arról, hogy nem erről van szó, és ápold a hónaljszőrzetedet rendszeresen, ha szükséges. Ha antibakteriális tusfürdőt keresel, akkor a szagokat is könnyebben meggátolhatod.

Öltözködés
A sötét felsők viselése gyakori izzadásgátló módszer, de hosszútávon nem megoldás. nem viselhetsz örökké csak feketét, és nem is kell! Ha izzadásbiztossá akarod tenni az öltözékedet, az első, amit ellenőrizned kell az, hogy milyen anyagból készült. A természetes textíliákat keresd, amelyek engedik szellőzni a bőrt: vászon, gyapjú, pamut...
A ruhaméret ugyancsak sokat számít. A túl szűk ruhákban nem jut levegőhöz a bőr, ezért azok a pólók és ingek a praktikusak, amelyek karban lazák, nem követik szorosan a testedet. Az alsótrikó is beválhat. Nem egy vékony rövid ujjú pólóról van szó, hanem egy jó minőségű atlétatrikóról, amelyek sportboltban is kaphatóak (nem véletlenül).

Életmentőek lehetnek még az izzadásgátló párnácskák, és az, ha tartasz a közelben (a kocsidban, vagy az irodádban) egy extra inget.

 

Megtekintések száma: 5477


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet