Jó hír: A sör 8 jó hatása egészségünkre

2018 Május 04

Már mindannyian hallottuk a mondást: „Napi egy alma, az orvost távol tartja”. De eddig még senki sem mondta, hogy a sörnek is ugyanilyen hatása lehet.

Rengeteg oka van, amiért az alkohol káros az egészségünkre. Nemcsak az, hogy alkoholizmushoz vezethet, de nagy mennyiségben fogyasztva, valóban rossz hatással van a szervezetünkre.

De azok, akik csak hébe-hóba élvezik a sört, azok számára megengedett (és meglepő) az a hír, hogy a mértékkel fogyasztott sör jót tehet!

Mint ahogy számos előnye van az almaecetnek, tanulmányok kimutatták, hogy jó néhány előnye van annak is, ha sört iszunk.

Az alábbiakban bepillanthatunk a sör 8 hihetetlen jó tulajdonságára, ami segíti a szervezetünket. Eddig még sosem hallottam arról, hogy az egyszer-egyszer fogyasztott sör csökkentheti az Alzherimer-kór kialakulását és a szívnek is jót tesz!

Bár ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot, és soha ne növelje a sör fogyasztását egészségügyi okokra hivatkozva, jó tudni, hogy azok, akik csak alkalmanként isznak egy-egy sört, annak, akár hasznára is válhat.

Mennyi sört igyak?

Mindannyian tudjuk, hogy a túl sok alkohol fogyasztás rengeteg egészségügyi problémát okozhat, beleértve a magas vérnyomást, májrákot, alkoholizmust és a májsorvadást.

Azonban a WebMD jelentése szerint, „Ha mértékkel isszuk, akkor a sörfogyasztásnak előnyös hatása lehet az egészségre."

Szóval, mennyi sört kellene egy embernek innia?

A WebMD szerint, a minimumot. „A nők egy sörben határozzák meg a korlátot naponta, a férfiak pedig kettőben.”

Olvassa el lentebb, hogy milyen mértékű sörfogyasztás van jó hatással az egészségünkre!

#1: Segít a szívnek

Egy sör napi fogyasztása potenciálisan segít a szívnek.

A Men’s Health, szerint, „Olasz kutatók azt találták, hogy a mérsékelt sörivók körében 42 százalékkal alacsonyabb arányban alakult ki szívbetegség kockázat, mint a nem ivókéban.”

Ugyanakkor, a kutatók nem győzik hangsúlyozni, hogy a határt be kell tartani „egy pint, egy nap”.

#2: Csökkenti a 2-es diabétesz kockázatát

Amikor a 2-es típusú diabéteszről beszélünk, kevesen gondolunk a sörre.

Ugyanakkor, a Lifehack.org ezt írja: „Több tanulmány kimutatta, hogy a sörivás, körülbelül 30 százalékkal csökkentette a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását azoknál, mint az attól tartózkodó tesztalanyoknál.

#3: Csökkenti a vérnyomást

A túlzott alkoholfogyasztás bizonyítottan negatív hatással van a szívre, és a vérnyomásra, de egy sör napi elfogysztása az ellenkező hatással bír.

A Men’s Health ezt írja, “A sör csökkenti a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát.”

Egy tanulmányban a Harvard egyetem kutatói azt írják, hogy a mérsékelt sörivóknál kisebb valószínűséggel alakul ki magas vérnyomás, mint azoknál, akik bort, vagy koktélt szopogatnak.”

4: Védi az agyat

Míg a legtöbb ember azt feltételezné, hogy a sör megöli az agysejteket, egy, a sörben található vegyület, tulajdonképpen védi az agyat.

A Shape.com szerint, „A komlóban található vegyület (amiből a sör készül) megvédhet az Alzheimer és a Parkinson kór ellen, állítja egy új tanulmány.”

A folytatásban az is írják, hogy „lelassíthatja a neurodegenerativ betegségek kifejlődését.”

#5: Növeli a csont sűrűséget

Ahogy öregszünk, a csontjaink gyengülnek és sokkal törékenyebbek. Ugyanakkor, egy sör elfogyasztása segíthet a csont állapotának erősítésében.

Anthony Martin sör szakértő azt javasolja, hogy “sört az erős csontokért!”

„Egy 2009-es tanulmány megállapította, hogy a sörös dobozok megemelkedett szilikon szintje hozzájárulhat a nagyobb csontsűrűséghez.”

#6: Az epekövek kialakulásának alacsonyabb kockázata

Az epekövek rendkívül fájdalmasak lehetnek, de a sör-ivás csökkentheti a kialakulásuk kockázatát.

A Lifehack.org ezt írja “A sörfogyasztást, az alacsonyabb epekő kialakulás kockázatával társítják”, a Mayo Clinic szerint.

„Az epeköveket koleszterin, epesav és más dolgok alkotják, amely fájdalmat okoz a gyomorban. Senki sem szeretne ilyet.”

#7: Megállítja a szürke hályog kifejlődését

Jó hír azoknak, akik szürke hályog miatt aggódnak: egy napi sör elfogyasztása megállíthatja a további fejlődését

A Telegraph, szerint “Szürke hályog akkor alakul ki, amikor a mitokondriumok a szem külső lencséjén megsérülnek.”

A Western Ontario Egyetem kutatói megállapították, hogy a sörben található antioxidánosok, különösen a világos sörökben és a testes sörökben, megvédenek a mitokondriumok károsodásától.

#8: Távol tartja a sztrókot

Végül, de, természetesen nem utolsó sorban, a sörről kimutatták, hogy távol tart a sztrók kialakulásától.

A Telegraph ezt írja, “Mindkét, a Harvard Orvosi Egyetem és az Amerikai Sztrók Egyesülés kimutatta, hogy azoknál az embereknél, akik mérsékelt mennyiségű sör fogyasztanak, csökkenthet a sztrók kialakulásának kockázata.”

A sör-ivás előnyének ezen nyolc tulajdonsága meglepő lehet. Azok számára, akik viszont, csak hébe-hóba fogyasztanak sört, ez a hír örvendetes.

egészség táplálkozás férfi egészség

 

Megtekintések száma: 330787


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet