Miért vagy kanosabb ősszel?

2016 Október 03

Te is sokkal többet gondolsz a szexre a tél közeledtével, mint nyáron? Tudtad, hogy ennek jól behatárolható biológiai és pszichológiai okai vannak? Most megtudhatod, hogy mik!

A férfiember a tél közeledtével mindig kanosabb, mint a nagy nyári melegben. Ez nem csak azért van, mert a nyári fülledtségben a spermiumok sokkal lassabban termelődnek, és a szex is kényelmetlenebb.

A hideg beálltával azt vetted már többször észre magadon, hogy a szexet is jobban kívánod! Ha így érzel, tudd, hogy ez nem véletlen!

Hideg és a kívánósság

A hideg beállta jótékony hatással van a spermium termelékenység számára. Nagy forró fürdők után nem termelődik spermium a férfiak heréjében, sőt, előfordulhat, hogy egy rövid időre meg is állhat.

A hideg erre kedvező hatással van, ugyanis a hideg időben a spermiumok száma nagymértékben megemelkedik.

A tesztoszteron szinted is sokkal nagyobb a téli időszakban, ez részben evolúciós okokból van így. Ezért érezheted azt, hogy a hideg, egyre komorabb idő kellemesen bizarr hatással van a libidódra.

Szociális háló

Sokat nyom a latban a szociális háló is. Ősszel, az egyre rosszabb idő miatt nem tudsz annyit kint lenni a szabadban az emberek között, ezért bezárkózol, és a tudat alattid is bezárkózik.

Egyre jobban azt kezded érezni, hogy egyedül vagy, annak ellenére, hogy gyakran elmész a boltba, találkozol a haverokkal, vagy bulizni mész.

Ebben az időszakban sokkal többet beszélsz távoli ismerősökkel, mert azt érzed, hogy nem vagy közvetlen kapcsolatban az emberekkel. Ez szexuális feszültséget tud generálni benned, amit előbb vagy utóbb le kell majd vezetned.

Sok pihenés teszi a mestert

A téli időszakban rengeteget alszanak az állatok. Vannak, akik téli álmot alszanak, míg mások cska egyszerűen többet, mint a nyári időszakban. Nyáron a kelletlen meleg és más egyéb biológiai hatások akadályozhatják hogy jól, és sokat tudj aludni.

Ősszel ez nem áll fenn, gyakran, és kellemesen tudsz pihenni. Sokan javasolják, hogy hűvös szobában érdemes aludni, mert akkor piheni ki magát az ember a legjobban.

A gyakoribb pihenés sok energiát szül, amivel a test nem tud mit kezdeni, ha nem vezeted le, ezért átalakul egyfajta szexuális, feszengő energiává, mely csak arra vár, hogy megszabadulj tőle.

Nem véletlen tehát, hogy az ősz beköszöntével beköszönt az életedbe egy rövidebb ideig tartó intenzívebb szexuális élet, amit érdemes kihasználni.

életmód egészség szexualitás pszichológia erotika

 

Megtekintések száma: 37926


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet