Mitől hízol hasra? Ok-okozati kisokos férfiaknak!

2016 Október 07

Rendszeresen sportolsz, megfelelő a diétád, de mégis hízol hasra, vagy csak nagyon nehezen tudsz megszabadulni az ott felgyűlt zsírrétegtől? Ennek különböző okai lehetnek, melyeket ebből a cikkből megtudhatsz!

Szomorú tény, de ha hiszed, ha nem, a genetika nagyban közrejátszik abban, hogy kinek mennyire látszanak a kockái a hasi zsírréteg alatt.

Vannak, akiknek könnyen megy kockás hasat kiépíteni, míg mások egy egész életen át küzdenek egy pár hónapos eredményért. Azonban nem csak és kizárólag a genetika vagy a lustaság lehet az oka.

Alváshiány

Ha túl keveset alszol, az gyakorlatilag hizlal. A napi 5 óránál kevesebbet alvóknál statisztikailag kimutathatóan több az elhízott ember, és már többször kapcsolatba tudták hozni ezek a kutatások az alváshiányt az elhízással.

Ugyanis ha alvásritmusunk megzavarodik, testünk energiatakarékos módban kezd működni, és kevesebb tápanyagból többet tesz félre, mint kellene neki. Érdemes ezért rendesen kipiheni magunkat mindig.

Túl sok ivás

Bizony fiúk, a túlzott ivás, képes sörhasat okozni, mely részben alkat, részben pedig fogyasztási és életmódbéli szokások kérdése. Sok férfi nem tudja, de a hasi elhízás még veszélyesebb is, mint a túlsúly.

Bár a valóságban a hasi elhízás és a sörfogyasztás között nem mutattak még ki komolyabb összefüggést, sokan úgy tartják, hogy igen is van kapcsolat. Az viszont bizonyított, hogy az alkoholos italok éhséget okoznak, ilyen módon igaz lehet az állítás, hogy a sok sör és alkohol sörhasat idézhet elő.

Hormonális változás

A férfiaknál szintúgy a nőknél hormonális változások is előidézhetik a hasi elhízást. Gyakorlatilag megváltoznak a hormonok, emiatt mások esznek az étkezési szokásaid, és kevesebbet mozogsz, vagy egyszerűen nem bírod az iramot.

40 éves kor fölött érdemes olyan sportokat űzni, amelyek fejlesztik az izmokat, különösen a törzs izmait

A fránya genetika

Sajnos a sörhasnak, vagy a hasi elhízásnak bizony örökletes tényezői is vannak, bármennyire is rossz ezt kimondani. Nem lehet mindenkinek egy görög félistenhez hasonlító felsőteste, de a genetikával képesek lehetünk harcolni.

Attól, hogy hajlamosabb vagy az elhízásra, még elérheted a kockás hasat, vagy az ahhoz nagyon közeli állapotot, de észben kell tartanod, hogy neked ezért háromszor-négyszer olyan keményen kell dolgoznod, mint másnak.

Itt mindig az a lényeg, hogy ne add fel, és ne hárítsd másra a felelősséget. Gondolod végig, miért van felesleg a hasadon, és tegyél ellene. Kifogásokat nem fogadunk el, elvégre férfi vagy!

életmód egészség kockás has kockahas elhízás túlsúly

 

Megtekintések száma: 20058


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet