Napozási tippek férfiaknak...

2013 Június 29

A strandok ördögei néha úgy gondolják, hogy mindenki hajlamos a leégésre, csak ők nem. Ez azonban nem így van.

Az utóbbi napok hidegebb hőmérséklete után, ismét jön a meleg, a népsűrűség egyre inkább nő a strandokon, fürdőkben. A bőrünk, mint elsődleges védelmi rendszerünk egy ideig véd a nap okozta kivörösödéstől, de csak bizonyos mértékig. És bizony a férfiak számára is ugyanolyan fontos a bőrápolás. Itt természetesen nem csak a leégésről van szó, hanem a veszélyes sugarak okozta egyéb problémákról is.

Higgyétek el, nem ciki, ha egy férfi bekeni magát napvédő krémmel! Még ha nem is vagy hajlamos a leégésre, a sugarak mindenki számára komoly veszélyforrást jelentenek. Szóval a legelső szabály a megfelelő naptej kiválasztása. Ez lehetőleg minél nagyobb faktorszámú legyen.

A második nagyon fontos szabály, hogy a vízben nyújtott különleges műsorszámotok közben ne felejtsétek el időnként pótolni a felvitt krémréteget, mert akármennyire is olajos a védelmi célból választott kence, előbb-utóbb lemossa nagy részét a víz, így csökkentve hatékonyságát.

Azt se felejtsétek el, hogy a szakemberek nem viccből határoztak meg időpontokat, melyek között lehetőleg, ha csak egy mód van rá, kerüljétek a napot. 11.00 és 15.00 óra között különösen vigyázzatok a napon tartózkodással!

{loadposition szoveg}

Gondoskodj a szemed és fejed védelméről is, hiszen egy napszúrás hosszú időre el tudja rontani a nyaralást, strandolást.

Napozás után ne felejtsetek el használni hidratáló testápolót, hiszen a megviselt bőrnek ez különösen fontos. Higgyétek el, hogy egy rákvörös vagy 'kiszáradt' férfitest sokkal kevésbé vonzó, mint egy olajos krémtől csillogó, szép, ápolt felsőtest, melyen csak úgy szaladnak az izzadságcseppek...

És természetesen ne feledkezzetek el a megfelelő folyadékpótlásról sem! Erre különösen alkalmas a zöld tea, mely még segít is az UV-sugarak elleni védekezésben.

Jó napozást mindenkinek!

Scriptor

 

 

Megtekintések száma: 4594


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet