Oda kell figyelned, hogy mennyit szexelsz, különben baj lehet!

2016 Október 13

Nem mindegy, milyen korban, és mennyit szexelsz. Egy tanulmány kimutatta, hány éves kortól érdemes csökkenteni a hempergések számát, hogy ne menjen egészségünk és életünk rovására.

Nemrég kiderült egy kutatás során, hogy idősebb korban kerülni kell a gyakori és élvezetes szexet, mert megterheli a szervezetet. Különös módon ez az állítás ugyanakkor a nőkre már nem igaz.

Ennek az az oka, hogy az időskori szex jelentősen képes növelni a szív és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

Ez nagyon rossz hír a szexistáknak, akik korábban azt hirdették, hogy a szex az minden életkorban jót tesz, és tele van jótékony hatással. Ez igaz is, azonban nem minden életszakaszban van ez így, és hatvan felett az embernek már több hátránya származhat belőle, mint előnye.

A most napvilágra hozott kutatás során 2 204, 57 és 85 év közti alany adatait elemezték.

A résztvevők információit először 2005-2006-ban gyűjtötték be, majd 5 évvel később megismételték a felmérést. Nem meglepő, hogy sokaknál jelentkeztek az évek során a szív- és érrendszeri betegségek tünetei.

Ami nagyon riasztó az az volt, hogy az adatokból az rajzolódott ki, hogy azoknál a férfiaknál, akik hetente legalább egyszer szexeltek, kétszer akkora eséllyel alakultak ki az ilyen típusú rendellenességek, mint a szexuálisan inaktívaknál.

Ez még nem minden. Akik kifejezetten élvezték a szexet, tehát minőségi és hosszan tartó szeretkezésben részesülhettek, azok még nagyobb kockázatoknak voltak kitéve egészségügyileg.

Rejtélyes módon azonban a nőknél nem mértek ilyen értékeket, ami szokatlan, és a tudósok eleinte nem is tudtak rájönni a titok nyitjára.

A jelenség mögött azonban valószínűleg az áll, hogy az idősebb férfiak egészségügyi és érzelmi okok miatt nehezebben érik el az orgazmust, mint a fiatalabbak.

Tehát ahhoz, hogy a csúcsra jussanak, sokkal nagyobb energiafelhasználásra van szükség, ez pedig jobban megterheli a szervezetüket.

Ráadásul nem szabd elfelejteni, hogy rengeteg idősebb férfi szed potencianövelőt, amiknek még a tudomány ma sem tudja megjósolni a hosszú távú káros hatásait.

Így könnyen elképzelhető, hogy ezek a potencianövelő szerek állhatnak az időskori szex károsságának hátterében, de ezt a kutatók még vizsgálják.

A nőknél viszont úgy tűnik, a sok és a kellemes szex határozottan segít karbantartani a szív- és érrendszert. Az orgazmusnál termelődő női nemi hormonok ráadásul egyéb egészségügyi pozitívumokat is eredményeznek.

Korábbi vizsgálatok azt is bebizonyították, hogy egy mély és szoros párkapcsolat időskorban mind a fizikai, mind a mentális jólét kialakulásának alapja lehet, a pozitívumok azonban elsősorban a nőknél figyelhetők meg.

A tanulmány természetesen nem állítja, hogy az aktív nemi élet alapjában tiltott az idősebb férfiaknak.

Érdemes tehát megtalálni az arany középutat, mivel a megfelelő mennyiségű szex öregkorban is fontos lehet.

egészség szex szexualitás erotika férfi egészség

 

Megtekintések száma: 27125


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet