Pedikűröztess halakkal!

2013 November 06

Tudtátok, hogy létezik egy különleges kozmetikai kezelés a bőrproblémákra? Ez a halpedikűr, amely hazánkban is egyre nagyobb teret hódít. Míg korábban csak a Távol- Keleten használták a bizarrnak tűnő módszert, immár Európa legnevesebb welnesshoteleiben is sokan igénybe veszik. Állítólag már a múltban is ismerték a doktorhalakat, például Nagy Sándor is igénybe vette szolgálataikat.

pedikuroztess-halakkal

A kezelés során a lábakat egy speciális medencébe kell lógatni, ahol egyszerre akár több száz apró halacska úgymond lakmározik a bőrből. Közben megvastagodott szájukkal masszírozzák, csiklandozzák is a bőrt. Munkájukkal nem csak a fölös hámréteget távolítják el, hanem a bőrbetegségek gyógyulását elősegítő enzimeket is befecskendeznek! Ezáltal megszűnik a hámlás, a viszketés, eltűnnek a gombák és enyhülnek a pikkelysömör, vagy az ekcéma tünetei. A mikrommasszázs eredményeként a lábak részei simává, puha tapintásúvá válnak. További pozitívumként említik még a vérkeringés javulását, illetve a stressz, a görcsös állapotok enyhülését is.

pedikuroztess-halakkal

{loadposition szoveg}

Japánban és Szingapúrban már az egész testet a doktorhalakkal tisztíttatják! A törökországi Kangalban pedig olyan éttermet is építtettek, ahol az asztalok bokáig érő vízben állnak, így a vendégek étkezés közben is élvezhetik a kezelést. Bár elég nehéz elképzelni, amint egy csiklandós páciens meghitten ebédel, miközben a halak a lábain motoszkálnak! 

pedikuroztess-halakkal

Bár egyes helyeken, mint Amerikában a halfertőzés veszélyeire hivatkozva, beszüntették ezt az eljárást, egyre többen ismerik el a bőrgyógyászok körében is. A szalonok pedig állítják, hogy a halakat folyamatosan állatorvosokkal ellenőriztetik, az akváriumokat pedig rendszeresen fertőtlenítik. Én tutira nem próbálnám ki! És ti hogy álltok a témához?

 

Megtekintések száma: 6302


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet