Technikailag növényi alapok
Technikailag növényi alapok
Ha már olyan nagyon divatos mostanság növényi alapú étrend szerint élni, akkor beszéljünk róla!
Ha nem élsz mélyen a szójabab mezők alatt, akkor valószínűleg észrevetted, hogy több olyan dolgodba is ütközhetsz már (a szóján kívül), amelyeket "növényi alapnak" hívnak.
Vannak növényi alapú élelmiszerek, amelyek megkísérelik utánozni a húst, legyen az a hamburgerhús, "csirke" falatok vagy darált "sertéshús".
Aztán ott vannak azok a növényi alapú élelmiszerek, amelyek több növényből készülnek - vagy legalábbis divatos növényekből készül. Biztosan te is láttál már növényi alapú tortilla chipset, tésztát vagy perecet.
Van még növényi alapú vaj is, amely alapvetően margarin, de ebbe most ne menjünk bele...
Bizonyos értelemben a „növényi alapú” kifejezés hasonlít a „természetes” szóhoz így szinte bárki használhatja ezt a kifejezést, ahogyan azt helyénvalónak tartja, nem kötik szigorú szövetségi meghatározáshoz. Ugyanez vonatkozik az orvosi és kutatói közösségekre. A növényi étkezés definíciójával számos dietetikus és szakértő nem ért egyet.
Tehát, amikor élelmiszert vásárolsz - akár élelmiszerboltban, akár étteremben -, fontos, hogy a "növényi alapú" kifejezést ne szó szerint értelmezzük.
Íme 6 dolog, amelyek technikai szempontból is növényi alapúak.
Földimogyoró
Kávébab
Spagetti
Sör
Csicseriborsó
Kender nyakláncok
Via Menshealth
Megtekintések száma: 19469