Természetes ötletek zsíros hajra

2013 Október 24

A vegyi anyagokat elkerülhetjük, ha az alábbi technikákat követjük, és alkalmazzuk. Hajunk zsírosodásának többféle oka lehet, íme néhány ötlet, hogyan tudunk javítani a helyzeten.

Hajmosásnál kellemesen meleg vizet használjunk, mert a túl meleg víz a fokozza a faggyúmirigyek működését. Használjunk olyan sampont amely átlátszó, mert abban kevesebb a vegyi anyag, és samponozzunk kétszer. Hagyjuk a hajunkon hatni öt percig, majd langyosabb vízzel öblítsük le, mert ezzel lezárjuk a faggyúmirigyek kijáratát vagyis összehúzzuk a pórusokat. Sampon választásnál figyeljünk, hogy alacsony olaj és szilikon tartalmú legyen. A legjobb, ha gyógysamponokat választunk zsálya, rozmaring, zsurló, bojtorjángyökér.

{loadposition szoveg}

Hajbalzsamot, hajpakolást érdemes kerülni, vagy csak két hetente alkalmazni.

Hajmosás után szárazra dörzsöljük a hajat, ezt követi majd az öblítés. Természetes hajöblítőket érdemes használni úgy, mint a csalán vagy rozmaring forrázata, amit természetesen az öblítő vizében keverünk el. Egy citrom levét vagy egy kiskanál almaecetet keverjünk el fél liter vízben, öblítőként ezt a keveréket is használhatjuk.

 

Megtekintések száma: 6037


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet