​3 indok, hogy kipróbáld a jógát

2018 Május 19

A jóga nem a legintenzívebb mozgásformák közé tartozik, legalábbis a legtöbb eleme biztosan nem. Valószínű a te sem a jógára gondolsz előszőr, ha valami újdonságra vágysz.

Számos jó érv szól amellett, hogy beépítsd edzéstervedbe a jógát. Ha másért nem, a kiegyensúlyozott mindennapokért.

1. Javíthat a szexuális életeden

Gondjaid vannak az idővel? Túl korán végzel, vagy csak egyszerűen elfáradsz? Egy kutatás során megvizsgáltak egy csapat férfit, akik az átlagosnál korábban ejakulálnak szeretkezés során. A csoport egyik fele gyógyszert kapott a problémára, a másik fele pedig beépítette napi rutinjába a jógát. Az eredmények magukért beszéltek, ugyanis a jógázó csapat 100%-a javulást észlelt, míg a gyógyszeresek kb 80%-a érzett változást. Emellett egy tanulmány kimutatta, hogy rendszeres jógázás mellett a legtöbb szexuális funkció felélénkül: a vágy mértéke, az ejakuláció kontrollálása, illetve az élvezet és az orgazmus intenzitása.

2. Aktívabb leszel a munkádban

Egy friss kutatás szerint a jógázók fejlesztik a munka közbeni közérzetet, illetve nagyban kitolják a „kiégés” időpontját. A rendszeres jóga rendben tartja az elme állapotát, erősíti a stressztűrőképességet – ezek hiánya pedig a munkahelyen veszélyeztet leginkább.

3. Jobban fogsz aludni

Ez főként azokra vonatkozik, akik inszomniában szenvednek, vagy egyszerűen rosszul alszanak éjjel. Ismerős az érzés, amikor 7-8 órás alvás után úgy ébredsz, mintha csak percekig szunyáltál volna? A jóga megszünteti az alvással kapcsolatos problémákat: nemcsak rövidebb időbe fog telni az elalvás, a teljes alvás minősége és mennyisége kielégítő lesz az elkövetkezendő napra. Sőt! Csökkenti a horkolást!

via MensHealth

életmód joga

 

Megtekintések száma: 262679


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet