3 súlyos hiba, amit elkövethetsz, amikor a közösségi médiát használod

2016 Október 27

A közösségi médiát, mint amilyen a Facebook, vagy a Twitter, tudni kell használni. Vannak hibák, melyeket még a profibbak is elkövetnek. Olyan hibák, melyek akár barátságokat tehetnek tönkre.

A közösségi média világába a 20-as 30-as ma élő korosztály már bele született. Még inkább így lesz ezzel az utánunk érkező generáció.

De vajon profin használod a közösségi médiát? Tudatosan posztolsz a Facebookra, vagy csak úgy vaktában? Odafigyelsz vajon az itt felsorolt súlyos hibára? Ha nem, akkor érdemes figyelned, mert barátságokat menthetsz meg vele.

Nem túlzunk, vannak olyan hibák, melyeket ha elkövethetsz, könnyen elveszthetsz egy barátot, vagy veszekedéseket, magyarázkodásokat kell majd átélned.

Az egyik legsúlyosabb hiba, amit sokan elkövetnek, az, hogy megadják a tartózkodási helyüket. Bár csábító a funkció, és van is bizonyos élethelyzetekben értelme a dolognak, nem érdemes használni, vagy élni vele.

Ha ugyanis megadott azt, hogy hol vagy, akkor az egyfajta támadó felületet adhat az embereknek. Szélsőséges példa, de megtörtént eset, hogy idehaza egy család kiposztolta, hogy egy hétre nyaralni mennek valahová.

Ezt rengeteg ismerősük is látta, köztük egy olyan is, akinek voltak tolvaj ismerősei, haverjai. Szólt a haveroknak, hogy mikor nem lesz otthon a család, és szépen kipakolták az egész lakást.

Így talán már érted, mennyire veszélyes lehet megadni, hogy pontosan hol tartózkodsz, vagy hogy hová mész. Egyrészt alapból különös is, hiszen ez csak rád tartozik, másfelől túl indiszkrét.

Ha valakinek azt mondod, hogy nem érsz rá, és azt látja, hogy te vígan múlatod az időt egy bárban, két másik emberke társaságában, akkor az könnyen lehet, hogy a barátságotok végét jelenti. Hidd el, pillanatok alatt el lehet veszíteni így egy embert a mai világban.

A második gyakori hiba az, hogy ingyenes és publikus wifin internetezel. Ez alapjáraton nem rossz dolog, és néha csak ez áll rendelkezésre, de érdemes tudnod, hogy nagyon veszélyes.

Egyrészt könnyen bekaphatsz valami vírust, másrészt a személyes adataidhoz is könnyen hozzá lehet férfi egy ilyen nyilvános hálózaton. Sok hacker pont az ilyen, kávézókban elérhető hálózatokon gyakorol és próbálkozik.

A harmadik leggyakoribb probléma, hogy az emberel túlosztanak. Ez akkor fordul elő, ha valaki állandóan posztol, és rengeteg képet tölt fel minden nap, és úgy érzi, meg kell osztania a világgal azt hogy vele mi történik.

Alapvetően ez nem baj, azonban gondolj arra, hogy esetenként mennyi mindent kell majd „eltüntetned” ha egy állásinterjún részt akarsz venni.

Hiszen manapság már minden cég szeret és tud is utána járni a leendő kollégáknak, alkalmazottaknak. Ha valaki egy megbízhatatlan, labilis ember látszatát kelti, az nem igazán nyerő szempont egy állás megpályázásánál.

életmód facebook közösséi média twitter

 

Megtekintések száma: 37870


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet