6 ok, amiért hízlal az alkohol

2019 November 18

És nem csak hízlal, de rengeteg más káros hatása is van.


1. Az alkohol egyenlő az üres kalóriákkal

Az alkohol nem tartalmaz semmilyen tápanyagot, de kalória értéke igen magas, ugyanis körülbelül 7 kalória / gramm. Csak 4 cl vodkában közel 100 kalória van. Azok, akik próbálnak fogyni, felejtsék el az alkoholt. A magas kalóriatartalmú alkohol nem csak negatív hatással lesz az összes kalória-beviteledre, hanem leállítja a zsírégetést is.

2. Az alkohol kiszáradáshoz vezethet és lelassítja a fehérje szintézist is

Az alkohol nemcsak másnaposságot okoz, amely miatt elnapoljuk a testmozgást, de valójában 20% -kal csökkenti a fehérjeszintézist, még akkor is, ha elszánod magad és elmész edzeni. Számos oka van ennek. Először is, dehidrálja az izomsejteket. Mivel a sejtjeid nem tárolnak annyi vizet, így sokkal nehezebb izmokat építeni.

3. Az alkohol csökkenti a tesztoszteront és növeli az ösztrogént

A férfiak alkoholfogyasztás előtti és utáni tesztoszteron szintjét mérő tanulmány megállapította, hogy ittas állapotban a tesztoszteron szint 25% -kal esett vissza. Amikor a vér alkoholszintje a legmagasabb, a tesztoszteroné a legalacsonyabb volt.

4. Az alkohol hatással van az alvás minőségére

Az alkoholfogyasztás, különösen akkor, amikor általában alszik, befolyásolhatja az alvás minőségét. Megzavarhatja az alvásállapotok sorrendjét és időtartamát, valamint befolyásolhatja a teljes alvási időt.

5. Az alkohol csökkenti a vitaminok és ásványi anyagok felszívódását

Az alkohol befolyásolja a legtöbb vitamin és tápanyag felszívódását, valamint az anyagcserét is. Szó szerint kiűríti a test magnézium-, cink- és B-vitamin raktárait.

6. Az alkohol gyulladást okozhat

Az alkohol gyulladást okozhat a testében, befolyásolhatja a bél mikrobiómáját és károsítja a bél falát. Ha a test gyulladt és ha bél is szenved, nem tud zsírt égetni.

Az alkohol növeli az étvágyát és eltávolítja a gátlásokat, így valószínűleg az impulzusokra reagálsz. Ezután a zsíros és édes, egészségtelen ételeket választod.

Via manofmany

életmód egészség egészségre káros egészséges életmód alkohol

 

Megtekintések száma: 19572


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet