7 jel, hogy már fáradt vagy

2016 Október 21

Tudod, mikor elég? Hogy mikor kell inkább pihenni egy nagyot? Vagy túlságosan munkamániás vagy? Íme, 7 jel, mely azt mutatja, hogy már fáradt vagy!

Rendszeresen dolgozol, naphosszat, és már úgy érzed, magad sem tudod mikor pihentél egy jót? Ezek a tünetek szembetűnőek kellenek, hogy legyenek: a szervezeted kezd kimerülni.

Bágyadtság

Ha rendszeresen túl sokat dolgozol, egy idő után elkap egy kellemetlen bágyadtság, mely nem enged, ragaszkodik, és szép lassan hozzád nő.

Ha észrevetted magadon, hogy sokkal bágyadtabban, búval béleltebben tekintesz a világra, akkor itt az ideje, hogy elmenj egy hosszabb pihenőre. Néha ugyanis rád fér, mint mindenki másra, hogy kikapcsolj, elvégre te is ember vagy!

Megfáradt szemek

Akik sokat dolgoznak, azok rendszerint kevesebbet is alszanak a nagy átlagnál. nem ritka, hogy a munkamániások 4-5 órákat alszanak csupán naponta, de olyan esetekről is hallani, ahol 3-4 órával érik be naponta, és ezt hívják pihenésnek.

Ha rendszeresen fenn vagy késő estig, vagy hajnalig, nincs időd kipihenni normálisan magad, és a saját bioritmusod is felborítod. Ennek egyik fő tünete lehetnek a karikás, beesett és puffadt szemek. Ha valakinek táskás a szeme, az nagy valószínűséggel lehet attól, hogy sokat dolgozik, vagy más okból túl kevés időt fordít pihenésre.

Unalom

Az, aki állandóan a munkájának él, vagy túl fáradt, az unatkozni is gyakrabban szokott. Nem azért, mert annyira unalmas lenne az élet.

Nem. Hanem azért, mert legszívesebben aludna egy jót, de sokszor ezt még magának sem meri bevallani. A fáradt szervezetnek már nincs kedve semmihez, ezért nem találsz semmiben örömöt, és unatkozni kezdesz, minden ok nélkül.

Humorérzék hiánya

Nem csak unalom fog rád telepedni végső kimerültség esetén, hanem az, hogy gyakorlatilag elveszted a humorérzéked. Ha hallasz egy viccet, nem nevetsz, és képtelen vagy az élet vidám dolgaid nézni, egyre komorabban szemléled a világot.

Éhség

Tudományosan bizonyították, hogy a kimerült, megfáradt szervezet gyakrabban éhes. Ez egyrészt elhízáshoz is vezethet, ezért nem érdemes magad túlhajszolnod, másrészt tudatosítja benned, hogy a szervezetednek bizony több kakaóra an szüksége ahhoz, hogy lépést tudjon tartani veled, és az elhatározásaiddal.

Minél többen dolgozol, annál kimerültebb, és éhesebb leszel. Ezért időnként pihenj is! Hidd el, nem ördögtől való dolog egy kis alvás.

Szétszórtság

Ha fáradt vagy, akkor a szervezeted nem úgy működik, mint máskor szokott. Sokkal gyakrabban vétesz hibákat. Ha ez az állandó fáradtság rád telepszik, akkor könnyen beleshetsz abba a problémába, hogy sokkal rosszabb munkát végzel majd. Ráadásul a hétköznapokban is nagyon szétszórt leszel. Fontos tehát, hogy néha lazíts, különben teljesen begolyózol.

Ingerültség

A fáradt, éhes, és humorérzék nélküli bágyad, unott ember meglehetősen agresszíven képes viselkedni, látszólag minden ok nélkül.

Te is egy igazi idegbeteggé válhatsz, ha ezen az állandó kimerültségen nem változtatsz. Nem csak az emberi kapcsolataidra lehet negatív hatással, hanem párkapcsolatodra is.

Ha ezen intő jeleknek bármelyikét is észreveszed magadon, érdemes felülvizsgálni az életedet, életmódodat, és szánni egy kis időt arra hogy kilábalj a helyzetből.

életmód pszichológia

 

Megtekintések száma: 17133


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet