A Dr. Csont sztárja a tejtilalom mellett áll

2013 November 18

Emily Deschanel 20 éve a vegán táplálkozás híve.  Együtt harcol a PETA állatvédő szervezettel! Egy videó felhívással kívánja felhívni a figyelmét a tejfogyasztóknak, hogy miért ne igyanak tejet.

Vegetáriánus életvitelét komoly szándék vezérli. Elhatározása akkor született, amikor húsz évvel ezelőtt látott egy dokumentum filmet az állattenyésztésről. Végig nézte, hogy egy farmon hogyan dolgozzák fel az állatokat, amíg ételt nem készítenek belőle. Sokkolta mindaz, amit látott, és eldöntötte, hogy soha többé nem eszik húst. Sőt harcolni fog az állatok jogaiért.

A Dr. Csont íróinak a segítségét kérte, hogy a sorozatban minél több szerepet kapjon az állatvédelem.

{loadposition szoveg}

A PETA állatvédő szervezettel közösen készítettek egy videó felhívást, amelyben az édesanyákat arra szólítja fel, hogy gyermekük táplálkozásába vezessék be a vegán táplálkozást. Felhívja a figyelmet rá, hogy a tehenektől milyen hamar elválasszák a kicsinyeiket, hogy a tejüket eladhassák. Az anyai érzelmekre hatva próbált emberi példával hatni a nőkre, mert emlékeztette őket milyen fájdalmas lehet annak akitől elválasztják gyermekét. Emily is átérzi, hisz neki is van már gyermeke a két éves Henry. A videón keresztül kéri a családokat, hogy hűtőikből száműzzék az állati eredetű ételeket, és helyette finom vegán táplálékkal pakolják tele.

A vegetáriánus étrend elkötelezettjeként még terhesen sem hagyott fel ezzel az életmóddal, esküvőjükön is vegán menüsort szolgáltak fel. Gyermekét Henryt is ebben a szellemben neveli. Az állatvédelem mellett a környezetvédelem is fontos szerepet játszik életében, számos alapítványt támogat emiatt.

 

Megtekintések száma: 4449


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet