A megérzések misztériuma

2013 Augusztus 08

Biztosan mindenki volt már úgy, hogy megérezte mit kellene tennie. Valami belső késztetésnek engedelmeskedve hajtott végre cselekedeteket. Egy frissen közölt amerikai tanulmány szerint azonban tudományos okokra vezethető vissza ez a jelenség.

A kutatók először azt vizsgálták meg, hogy a kísérleti alanyok képesek-e megállapítani, milyen gyorsan ver a szívük, anélkül, hogy a pulzusukat figyelnék. Ezután érzelmeket próbáltak kiváltani az alanyokból képek segítségével, és megpróbáltak összefüggést keresni aközött, ahogyan a képekre reagáltak, valamint aközött, hogy mennyire voltak képesek előzőleg a szívritmusukat érzékelni. A résztvevők reakciói és szívritmusuk változásai összefüggést mutattak, és ez az összefüggés azoknál volt a legjelentősebb, akik jobban érzékelték saját szívverésüket.

{loadposition szoveg}

Ez pedig összefüggésben állhat azzal, hogy amit érzékelünk a testünkben, az befolyásolhatja az érzelmi reakcióinkat és döntéseinket is. Ezek az új ismeretek pedig segíthetnek a depressziós embereken, akik általában kevésbé vannak tudatában a saját testükben zajló folyamatoknak, így ha fejlesztik ezt a képességüket, az segítheti őket a gyógyulási folyamatukban.

 

Megtekintések száma: 4628


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet