A vitamin, amire szükséged van ahhoz, hogy szerszámod jobban teljesítsen

2016 Március 02

A kutatók 143, különböző mértékű merevedési zavarokkal rendelkező férfit vizsgáltak meg, és arra jutottak, hogy a megvizsgált férfiak közel felénél alacsony volt a D-vitamin szint a szervezetben, és csak minden ötödik férfiban volt optimális szintben jelen ez a tápanyag. Sőt, mi több, a komoly merevedési zavarral rendelkezők D-vitamin szintje körülbelül 24 százalékkal volt alacsonyabb, mint azoké, akik a zavar egy enyhébb formájával küszködtek.
a-vitamin-amire-szukseged-van-ahhoz-hogy-szerszamod-jobban-teljesitsen

Elégtelen mennyiségű D-vitamin esetén elindulhat a szervezetben olyan szabad molekulák termelése, mint például szuperoxid-ionok, meséli a kutatás egyik vezetője, Alessandra Barassi, valamint a kutatócsoport. Ezek az ionok kimerítik a szervezetben talált nitrogén-oxid forrásokat, ami azért fontos, hogy a véredények megfelelően működjenek. Ennek eredménye: nehéz lesz tőle felállni.

“A nitrogén-oxidtól a véredények nyugalmi állapotba kerülnek, melytől megnő a vér áramlása a testben és ez erekcióhoz vezet normál esetben,” mondja Larry Lipshultz, urológiai szaktanácsadó. A salétromsav megfelelő mennyisége nélkül a véredények nem tudnak eléggé nyugalmi állapotba kerülni ahhoz, hogy erekciót okozzanak.
a-vitamin-amire-szukseged-van-ahhoz-hogy-szerszamod-jobban-teljesitsen

Ha merevedési zavarokkal küszködsz, akkor kérd meg a háziorvosod, hogy ellenőrizze a D-vitamin szintet a szervezetedben. Az alacsony szinttel rendelkező betegeknek a kutatás szerint táplálék kiegészítőket kell szedniük, hogy visszanyerjék a D-vitamin optimális szintjét a szervezetükben, ami 30 ng/mL, vagy több.

Azoknak a férfiaknak, akik nem küszködnek merevedési zavarokkal, Dr. Barassi azt üzeni, hogy jelenleg még tanulmányozzák azt, hogy a D-vitamin plusz bevitele segít-e megelőzni, vagy késleltetni a jövőben előbukkanó merevedési zavart.
a-vitamin-amire-szukseged-van-ahhoz-hogy-szerszamod-jobban-teljesitsen

 

Megtekintések száma: 9046


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet