Akik bort isznak és vizet prédikálnak

2013 Március 23

Azok az egyházi személyek, akik a közmondással szólva bort isznak és vizet prédikálnak, igencsak megbotránkoztatják a közvéleményt! Durva jelzőkkel illetik őket, felfoghatatlannak tartják vétkeiket!

A világ minden pontján elítélik az egykor pápai hatalommal való visszaélést, annak önös célokra való fordítását: királyokat juttattak trónra, vagy taszítottak le saját céljaik elérése érdekében. A legnagyobb megrökönyödést viszont szexuális bűnök körül terjengő hírek, legendák okozzák! Említésre került egykori apácák papoktól bűnös viszonyban fogant csecsemőinek kútba dobása, tört ki botrány Hollandiában pedofil papok létének napvilágra kerülése miatt. S nem kell messzire mennem, hisz közeli városainkból is tudok említeni példát: az egyik lelkész napszemüvegben tartotta meg a vasárnapi misét, mert rajtakapta a polgármester a feleségével, s verőlegényekkel állt bosszút rajta. Egy másik káromkodásban tört ki, mert kevesen mentek el a misére, máskor meg amiatt, mert a gyerekek unalmasnak tartották az óráit. Az egyik falusi katolikus pap pedig lemondott hivatásáról a szerelemért. Megházasodott, s hamar el is vált, annyira megtetszett neki a bűnös élet!

{loadposition szoveg}

Mindez bizonyítja, hogy a vallás képviselői is földi halandók, ők is hajlamosak a bűnbeesésre. De miért is tiltják meg a római katolikusoknak a szexet, a házasságot a felszentelés után, amikor azt kaptuk az Úrtól parancsba, hogy szaporodjunk és sokasodjunk? S ha lelkipásztoraink nem tapasztalják meg saját bőrükön, mi a vétkezés, milyen, ha csábít a tiltott gyümölcs, hogyan tudnák,  mitől is óvják nyájukat? Nem véletlen, hogy számtalan vita támad e téma körül!

 

Megtekintések száma: 5017


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet