Bruschetta - Egy menő reggeli a mindennapokra

2014 Január 19

Ha nem tudod mit egyél reggelire, akkor itt egy nagyon egyszerű recept, amivel nem csak a saját, de családod tagjait is leveszed a lábáról.

A kenyér tésztáját használva világbajnok előétel a bruschetta. Jó érett paradicsomokat apró kockákra aprítanak olasz barátaink, akik ezt (nagyon bölcsen) friss bazsalikom levelekkel és tört borssal olívaolajban összekeverik. Pirított kenyérre a kencével! Ennek persze rengetegféle változata van, de a paradicsomos a klasszik.

{loadposition szoveg}

Én azért még ajánlanám, hogy a kenyeret előtte pirítsuk meg és vékonyan fokhagymával dörzsöljük be, hogy olyan igazi ütős ízt kapjunk. És szerintem az sem árt, ha jó kis tengeri sóval vékonyan megszórjuk a paradicsomot, mert az kihozza az igazi izét.
De ha már itt tartunk, akkor a végén..................de ezt hagyjuk is, mert ahogy írok csak jutnak eszembe újabb és újabb dolgok.
Jó reggelt, jó étvágyat!

 

Megtekintések száma: 8111


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet