COP26: Arnold Schwarzenegger dühös a világ vezetőinek klímapolitikája miatt

2021 Október 29

interjú:bbc.com

Arnold Schwarzenegger szerint azok a vezetők, akik azt állítják, hogy az éghajlatváltozás elleni küzdelem árt a gazdaságnak, "ostobák vagy hazugok".

A COP26 klímacsúcs előtt Kalifornia volt kormányzója a BBC-nek azt mondta, hogy a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése a globális gazdaságok javát szolgálja.

A Terminátor színésze szerint a húsfogyasztás csökkentése nem feltétlenül jelent valamilyen áldozatot az életben- ehelyett a húsfogyasztás csökkentésével egészségesebbé vált.

Célja a nemzetközi kereskedelem által okozott szennyezésés csökkentése is.

Schwarzenegger a BBC Radio 4 “39 Ways to Save the Planet” című sorozatának adott széleskörű interjújában azt állította, hogy Kalifornia folyamatos gazdasági sikere és a munkahelyteremtés bizonyítja, hogy a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése és a jólét növelése kéz a kézben jár.

"Ezek hazugok, ezek hülyék. Vagy nem tudják, hogyan kell csinálni, mert mi rájöttünk, hogyan kell és az egész csak arról szól, hogy van-e hozzá merszük" - érvelt.

Schwarzenegger a tiszta levegő és a megújuló energiaforrások bajnoka lett, amikor 2003 és 2011 között kormányzó volt - célokat tűzött ki a kipufogógázok és az üvegházhatás kibocsátásának csökkentésére.

kép:bbc.com

Hivatalából való távozása óta hírnevét és befolyását a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére irányuló politikák előmozdítására használja, különösen a Schwarzenegger Klíma kezdeményezéssel.

Schwarzenegger kritikusan viszonyul az életmódbeli változásokra összpontosító környezetvédelmi programhoz is.

Az egykori testépítő bajnok azt állítja, hogy az elmúlt néhány évben mintegy háromnegyedével csökkentette húsfogyasztását, de azt állítja, hogy ennek következtében "hízik".

"Amióta több zöldséget és növényi alapú ételt eszem, a kardiológusom azt mondta, hogy az artériáim nem szűkülnek tovább" - mondta.

"Szóval hogyan is mondtam le valamiről? Megnyertem az egészségemet, két plusz évet kaptam tőle".

Schwarzenegger is úgy véli, hogy a technológia megoldást kínál, és bizonyítékként említi, hogy a Hummerjét - egy hatalmas katonai stílusú terepjárót -, dízelről akkumulátoros meghajtásra cserélt, mivel az elektromos változat több lóerővel gyorsabban megy.

forrás:bbc.com

életmód egészség technológia környezet környezetvédelem klímaváltózás arnoldschwarzenegger

 

Megtekintések száma: 21192


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet