Egy betonház, amit a természet inspirált

2019 Október 27

Na ezt a házat szerintünk minden férfi elfogadná!


Már biztosan sokan hallottatok a “penthouse” kifejezésről – a luxus tetőtéri lakásokról. Nos, most egy ehhez hasonló új fogalom született, mégpeidg “pentahouse”néven, amit Karina Wiciak álmodott meg. A pentahouse egy családi ház, de igazán egyedivé ötszögletű formája teszi.

A házat a hegyek természetes formái ihlették. Az otthonhoz egy mélygarázs is tartozik. A formatervező különböző méretű ötszögek sorozatát használja, amelynek eredményeként az otthon úgy néz ki, mint egy hegységrendszer. A legkisebb ötszög az otthon bejárata.

Természetesen, ha a hegyek ihlették ezt az otthont, akkor olyan anyagokra is van szükségük, amelyek hasonlítanak a hegyek textúráihoz, ezért esett a választás a betonra.

A ház kialakításában mind a minimalizmust, mind a dekonstruktivizmust felhasználták. A dekonstruktivizmus egy posztmodern építészeti mozgalom, amely először az 1980-as években jelent meg, és a fragmentáció benyomását kelti. Jellegzetessége, hogy a formákat nem egyenes vonalú alakokra bontja, hanem torzítják és elmozdítják az épület elemeit.

A ház jelenleg csak a tervezés szakaszában van. Remélhetőleg a felépítése nem vesz igénybe olyan sok időt, minta a hegyek kialakulása.

Via ManofMany

luxus design

 

Megtekintések száma: 27711


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet