Egy férfias férfi...

2013 Június 28

Azt eddig is tudtuk, hogy a férfiak kockázatosabban élnek, sűrűbben hódolnak veszélyes sportoknak, kevésbé foglalkoznak egészségi állapotukkal, mint a hölgyek. De lássuk, hogy még milyen érdekes információk láttak napvilágot egy Németországban végzett kutatásnak köszönhetően!

Pár évvel ezelőtt a Németországi Alkalmazottak Betegpénztára vizsgálatot végzett a férfiak egészségi állapotának felmérése céljából, és érdekes eredményekre bukkantak. A kutatás kimutatta, hogy egy férfias férfi dohányzik, iszik, megfázásával nem rohan az orvoshoz, nem igazán foglalkozik megelőzéssel, veszélyesen él, rohan, és ha depressziós, akkor azt agresszivitással ellensúlyozza.

Általában elmondható, hogy a férfiak nagyobb arányban dohányoznak, isznak, mint a nők, és a szívinfarktusra is nagyobb az esélyük, mely a rohanó világban betöltött szerepüknek és életmódjuknak köszönhető. Egy évben általában azonban 11 nappal kevesebb időt töltenek betegséggel, viszont várható élettartamunk is jóval kevesebb (kb. 6 év).

{loadposition szoveg}

A munkahelyen és a magánéletben tapasztalt stressz nagyon megviseli őket, nagy gondot fordítanak a karrierre, és gyakran nem hagynak maguknak kellő mennyiségű pihenőidőt, nem veszik észre az intő jeleket, és nem tűrik a bizonytalanságot.

A mai világban azonban egy erős férfin gyakran csorba esik, sokszor nem sikerül elérni a kitűzött célt, holott ez általában önhibán kívüli okoknak köszönhető. Hiába, ezek mind-mind megviselik az illetőt, aki magára erőltetett egy maszkot, mely másnak állítja be őt a külvilág számára. Ezek a 'sérülések' gyakran vezetnek pszichés megbetegedésekhez, melyek tüneteit természetesen nem hajlandók észrevenni, elbagatellizálják azokat. Gyakran nem hajlandók felismerni betegségüket, így a kezelésre sincs mód. Egy vizsgálatban résztvevő kutató így fogalmazott: „a nők beszélnek, a férfiak isznak".

A jelentés több mint 2,6 millió ember bevonásával készült, és a kutató véleménye szerint: „A férfiasság látszata az egészség rovására megy".

Hát, elgondolkodtató tények. Mindenesetre úgy gondolom, hogy nincs nekünk szükségünk ennyire férfias férfiakra, inkább vigyázzatok magatokra jobban, és törődjetek többet magatokkal... és természetesen velünk!

Scriptor

 

 

Megtekintések száma: 6754


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet