Egy vizespalack, egy kis szódabikarbóna, ecet és máris gurul a játék-autó

2016 November 27

A kémia volt az egyik kedvenc tantárgyam az iskolában, és azok voltak a kedvenc napjaim, amikor a mérőpoharakat összetörtük, és azok a király, őrült, kémiai reakcióból fakadó kísérletek.

A Ford Science In A Snap ugyanezen innovációt használva, a gyerekeket arra oktatja, hogy ismerjék meg a kémiai reakciók mögött lévő tudományt is.

A megfelelő lehetőségeket és erőforrásokat biztosítva, egyre több gyermeket késztethetünk arra, hogy újítóvá, probléma-megoldóvá és nagy álmodozóvá váljanak.

Így, természetesen autókkal ösztönzik a gyerekeket arra, hogy a gőz elvét megismerjék, a tudomány, technológia, mérnök, művészet és a matematika segítségével – oly módon, hogy a művészet és a tudomány összevonására összpontosítsanak.

Azáltal, hogy ez a szódabikarbóna és ecet által hajtott autót elkészítették, a gyerekek is megtanulják, hogy mennyire különbözővé válnak az anyagok, ha összekeverjük őket, ezáltal létrehozva egy újabb, nagyobb termék egyes részeit.

Ugyanakkor a mérnöki tudomány felé is hajtja őket, hiszen, ki gondolta volna, hogy egy mozgó kisautót tudunk létrehozni, mindössze egy vizes palack, néhány üveg-kupak és egy pár fa-tipli segítségével?

Ez a projekt nem is lehetne egyszerűbb, és, persze a látvány, amikor látod az arcukat, hogy a kisautó el kezd magától mozogni.

Tekintse meg az alábbi videót, hogy hogyan lehet egy egyszerű kémiai reakcióval mozgásba hozni egy kisautót: a gyermeke ezután bizonyára érdeklődni fog a jövőbeni tudományos kísérletek iránt.

És ne felejtse el megosztani a Facebook-on, illetve a családtagjaival, akiknél szintén vannak kis tudósjelöltek.

életmód gyereknevelés

 

Megtekintések száma: 119863


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet