Ez a 86 éves bácsi megtanult kötni, hogy koraszülött babáknak sapkát köthessen

2016 Decemberr 02

A dogwoodi lakosok nagyon boldogok voltak, hogy segíthettek, több tucat sapkácskát kötöttek a NICU számára. És, Ed Moseley, egy 86 éves bácsi, úgy gondolta, hogy a kezdeményezése „távol tartja majd az öregeket a gondoktól”.

Dogwood Forest a grúziai közösség vezetője segíteni akart a helyi rászoruló családokon

Az atlantai Northside Kórháznak sapkákra volt szüksége a koraszülöttek számára, akik az újszülött intenzív osztályon (NIC) voltak. A koraszülött babák gyakran kűzdenek azzal, hogy melegen tartsák magukat, ezért inkubátorokban helyezik el őket, kényelmes kis sapkákkal a fejükön. Ezek a sapkán nagyon fontosak.

A dogwoodi lakosok nagyon boldogok voltak, hogy segíthettek, több tucat sapkácskát kötöttek a NICU számára. És, Ed Moseley, egy 86 éves bácsi, úgy gondolta, hogy a kezdeményezése „távol tartja majd az öregeket a gondoktól”.

De volt egy gond, amikor ez a projekt elkezdődött: Ed nem tudott kötni.

Share

"Mondtam a lányomnak, hogy, hogy tudnék kötni? Mit kellene tennem?” meséIte Moseley az Atlanta Journal-Constitution-nak. "És, hála a jó szívének, elment a Jo-Anns-hez (gyártó cég), vett egy köteg fonalat, kötőtűt és elkezdte a kötés-oktatást. Így aztán, lassan, türelmesen, megtanultam kötni.

Lassan, de biztosan, Ed rákapott a nyitjára. Az első sapka elkészítése több órát vett igénybe, de miután rájött, és begyakorolta, semmi perc alatt elkészít egy kissapkát.

Követtem az utasításokat, és két, három próbálkozás után elkezdtem elég jó sapkákat készíteni” , mesélte az Inside Edition-nek. „Először csak a díványon voltak sapkák, aztán, hirtelennyében, mindenhonnan sapkák kerültek elő”.

Ed megállíthatatlan lett. Július óta több, mint 55 színes sapkácskát készített.

Az alkotásai hozzájárultak ahhoz, a több mint 350 sapkához, amit 2016. november 17.-re az atlantai Northside Kórház a Nemzeti Koraszülött Napra kapott.

A kicsik szülei a Northsideban nagyon boldogok, hogy a kórházon kívül gondolnak a családjukra.

"A NICU Nagyon sokat jelent számunkra, mivel mi már másodjára vagyunk itt," mondja Doug Bunt, az Good Morning America-nak, akinek a fia 2016. november 12.-én született. "Az a tény, hogy ezek az emberek a saját idejükben a mi gyerekeinknek segítenek, tényleg nagyon sokat jelent nekünk. "

Share

Doug Bunt és családja. Photo courtesy of Northside Hospital Atlanta.

Ed története azt bizonyítja, hogy bármennyi idősen tanulhatunk új dolgot, - és ez egy nagy dolog

„Ha valaki értékeli, amit csinálsz, akkor, természetesen jól érzed magad tőle” mondta Ed, aki további 30 sapkát tervez készíteni havonta, hogy kielégítse az igényeket. „Nagy élvezettel készítem ezeket a sapkákat, és most már „diplomáztam” a nagy sapka kötésből is, most az unokáimnak készítek sapkákat”.

Share

Az idősek, akik a sapkákat kötötték.

Mindannyian ugyanazon történet részei vagyunk.

Sok média cég missziót vállal. De az upworthy-i küldetés az, hogy a világ felfigyeljen rájuk.

Úgy véljük, hogy a történetek fontos kérdésekről lehetnek és kell is, hogy nagy történetek legyenek. Történetek mindenki számára, történetek, amelyek összehoznak bennünket és néha, megváltoztatják a világot.

életmód érdekes érdekesség

 

Megtekintések száma: 137507


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet