Ez botrány MÁV! Változtassatok!

2014 Március 11

Úgy gondoltam, hangot adok annak a felháborodásnak, amit minden reggel hallok a vonaton, befelé jövet és hazafelé menet.

Eleinte azért háborogtak az emberek, mert folyamatosan késtek a vonatok. Ha esetleg időben értek az állomásra, akkor is órákat döcögtek az utasok míg beértek a munkahelyükre. Rengeteg embernek levonták a fizetéséből a sok késést. Ennek hálaistennek már vége.

Most viszont beköszöntöt, az az időszak mikor vagy nyomorgás van a vonaton vagy pedig annyi hely van, hogy az már nevetséges.

A reggelek botrányosak.

2 szerelvényt indítanak, miközben legalább egyszer, de lehet, hogy kétszer annyi ember száll fel, mint amennyi hely van. Az emberek folyamatosan egymásra lépnek, tolonganak és nem elsősorban, de felháborító, hogy ennyi pénzért, úgy kell állni a vonaton, mint a heringek.
Reggel, mikor az ember amúgy is elvan, a kis intim szférájában, semmi másra nem vágyik, csak arra, hogy leülhessen és, hogy mindenki hagyja békén.

Legalább azokban az időkben indítanának több szerelvénnyel vonatot, mikor mindenki megy dolgozni.

{loadposition szoveg}

Ma reggel mikor jöttem a vonaton, nekem is végleg betelt a pohár. Egy terhes nő állt közvetlen mellettem, igen nagy pocakkal. A másik oldalamon egy kb 80 éves aranyos nénike. Persze mindannyian álltunk. Meg még rajtunk kívül kb százan.
Az iskolás gyerekek teljes nyugalommal ültek, nyomkodták a telefonjukat vagy aludtak.

Délben vannak olyan vonatok, amik három, akár négy szerelvénnyel is közlekednek, ember pedig alig van rajtuk.

Valahogy, nem lehetne ezen változtatni?

A legviccesebb az a mondat, mikor beérünk a végállomásra és bemondják, köszönjük, hogy a MÁV- al utazott.
Szoktam mosolyogni mikor egy-két ember felszólal

„Hát igen, nem volt más lehetőségünk"

 

Megtekintések száma: 5832


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet