Ez történik veled, ha leszoksz a cigiről

2013 November 24

Hozd meg a döntést, és vésd bele a tudatodba, hogy bármikor rágyújthatnál, de erős vagy! Mutasd meg mindenkinek, hogy erősebb vagy, mint a függőséged! Életminőséged javulni fog az alábbiak szerint:

Az első huszadik perc után elkezdődik a gyógyulási folyamat. A pulzus lassulni kezd, a a kezek lábak hőmérséklete emelkedik.

Nyolc órával később a vér oxigénszintje a normális szintre lép, míg a szén-monoxid száma csökken.

Már huszonnégy óra múlva csökken a szívroham kockázata. Két nappal később elkezdenek regenerálódni az idegvégződések, így a szaglás és az ízlelés javulásnak indul.

A második és a tizenkettedik hét között javul a légzésfunkció, így könnyebbé válik majd a mozgás. Kellemesebb lesz egy kirándulás az erdőben, mert nagyobb levegőt lehet beszívni.

{loadposition szoveg}

A nikotinelvonás legsúlyosabb tünetei az első hónapban észlelhetőek, csökken a koncentráló képesség, nő a levertség és az ingerlékenység. Utána a rágyújtási kényszer leküzdése okoz majd nehézséget.

Az első kilenc hónapban jelentős javulást lehet tapasztalni. Könnyebbé válik a levegő vétel, mivel a légzés funkció rengeteget javul, múlik a köhögés inger.

Egy év múlva csökken a koszorúér megbetegedés kockázata, öt év múlva pedig a stroke kockázata annyi lesz, mint azoknak akik soha nem dohányoztak.

Tíz évvel a leszokás után csökken a rákos megbetegedés esélye, ami a dohányzással kapcsolatba hozható, mint a -tüdő, -gége, -torok, hasnyálmirigyrák.

Tizenöt év múlva a koszorúér megbetegedés lehetősége annyi, mint a soha nem dohányzó embereké.

Küzdeni érdemes! Akik életük végéig dohányoznak azok akár tizennégy évvel is megrövidíthetik az életüket!

 

Megtekintések száma: 4511


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet