Ezért van a kiszállított pizzák dobozában egy az aprócska fehér műanyag

2016 Október 16

Gondolkodtál már azon, hogy pontosan mire is szolgál az a picike, fehér műanyag, ami a kiszállított pizzába van szúrva? Sokan nem tudják, de ez az egyik legfontosabb feltét!

Akik gyakran rendelnek pizzát, és komolyabban jártasak a pizzák vagy a pizza készítés világában, azok talán tudják, de sokaknak új lehet ez az információ.

Azonban még többen vannak, akik már eltűnődtek rajta, hogy pontosan mi lehet, és mire szolgálhat. Talán van is sejtésünk, különféle magyarázatunk.

Nem, nem ehető feltétről van szó, és nem is csak egy díszítőelem. Azért van, hogy ne tapadjon a doboz teteje a kiszállításkor a pizza tetején álló ragadós feltéthez.

Amikor a pizzákat ugyanis kiszállítják, a dobozokat egymásra pakolják, így az alsó dobozokat mindig jobban megnyomja a többi, ezért ha nem lenne ott ez az aprócska műanyag, könnyen úgy járnánk a pizzával, mint amit a képen is látunk.

Azonban nem volt ez mindig így. A kezdetek kezdetén még nem ismerték és alkalmazták ezt a trükköt a pizzériák, így kiszállításkor bizony előfordult, hogy a pizza egész feltétét a doboz tetejéről kellett le enni.

Az idősebbek talán még emlékeznek arra, hogy létezett egy régi, de jól bevált trükk, mellyel javítani lehetett ezen a problémán.

Mégpedig az, ha szeletelve kérték a pizzát, ilyenkor ugyanis kisebb eséllyel tapadt meg az egész feltét a doboz peremén.

Egy bizonyos Carmela Vitale – egy 46 éves anyuka - aztán úgy döntött elég ebből az őrületből, és 1983-ban kitalálta, hogy egy apró műanyag darabbal lehetne megvédeni a feltét felragadását a dobozra.

A sokszor csak pizza mentőkét emlegetett piciny találmány óriási segítség volt a pizza iparban, és rengeteg ember pizzáját mentette, és menti meg azóta is.

érdekes érdekesség

 

Megtekintések száma: 25963


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet