Fogyókúra vagy életmódváltás

2013 Október 23

Sajnos a diéta önmagában kevés. Rengeteg példa igazolta, hogy a koplalással leadott kilók a fogyókúra befejeztével olyan gyorsan visszatérnek, mint a jól eldobott bumeráng. Mivel a szervezet anyagcseréje megváltozik, átalakul ahhoz a mennyiségez amit a koplalás során megszokott. Ám a diéta befejeztével a sok nehéz ételt képtelen gyorsan lebontani, és a súly újra felkúszik a nem kivánatos helyekre.

Mi lehet a megoldás hosszútávra? Ma már a köztudatban él az életmódváltás, amit célszerű fokozatosan bevezetni a hétköznapokba. A diéta helyett a legfontosabb, hogy az étkezések során fogyasszunk nyers zöldséget, mivel az segíti az anyagcserét. Valamint evés előtt igyunk egy pohár vizet, így garantáltan kevesebbet fogunk enni. A deszertről sem fontos lemondanunk, viszont érdemes a habos agyon cukrozott süteményeket kiváltani könnyű gyümölcstortával, vagy épp egy almával. Ne sanyargassuk mangunkat koplalással, sokkal többet ér a rendszeresség és a többszöri étkezés naponta. A szokásos háromszori étkezés mellé iktassuk be a tízórait és az uzsonnát, amikor megelőzhetjük a farkaséhséget délelőtt egy kis gyümölccsel, délután pedig zöldséggel vagy joghurttal akár.

{loadposition szoveg}

Az étkezésen kívül a mozgásnak is fontos szerepe van az életmódváltásunkban. Ebben is érdemes lépésenként haladni, hogy ne terheljük le hirtelen szervezetünket. Korunkban divattá vált a futás. Nem csupán azért, mert szinte a legtöbb kalóriát éget, hanem azért is, mert az egyik leggazdaságosabb sport. Bármikor és bárhol végezhetjük, akár nyaralás közben is, hisz a futócipőn kívül nincs is szükség más sporteszközre. Viszont ebben is érdemes a fokozatosságra törekedni, és akár hosszú sétákkal kezdeni a mozgásforma bevezetését.

Életmódváltásunk több kellemes mellékhatással jár majd! Energikusabbak, fittebbek és akár karcsúbbak is lehetünk aminek következtében megnő az önbizalmunk, és sikeresebbek, boldogabbak leszünk. Megéri!

 

Megtekintések száma: 4468


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet