Gáz van, ha plüssmackóval alszunk?

2013 Decemberr 22

El sem hinnénk, hogy mennyien vannak, akiknek bizony megfordul az ágyában egy-egy plüssfigura éjszakánként. Ez természetesen független attól, hogy valaki párkapcsolatban él vagy sem. Sőt! A legtöbben igencsak hűségesek is kedvencükhöz.

Korábban úgy gondolták, hogy ez a ragaszkodás káros, azonban mára már bebizonyosodott, hogy ez a feltevés téves. Úgyhogy te is nyugodtan megnyugodhatsz, hiszen gondolom, nem véletlen kattintottál te sem erre a linkre. :)

Ebből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, hiszen úgy tűnik, hogy sokkal általánosabb dologról van szó, mint gondolnánk.

A brit Travelodge szállodalánc felmérést készített anno a felnőtt lakosság és a plüssmackók kapcsolatáról. Hogy miért pont egy szállodalánc foglalkozott egy ilyen felméréssel? Azért, mert közel 75 000 plüssfigurát igyekeztek visszajuttatni gazdájukhoz, akikről kiderült, hogy bizony nem gyerekek. És ekkor elgondolkodtak: Mit kereshet egy plüssfigura egy felnőtt férfinél vagy nőnél egy utazás alkalmával? A válasz rendkívül egyszerű.

{loadposition szoveg}

A férfiak zöme előszeretettel hordja magával az elalvást segítő kismackót, kutyát vagy éppen kedvenc párnát üzleti út alkalmával, hiszen ez segíti elalvásukat az idegen helyen. És bizony ez a legtöbb kedvenc veszte is, hiszen a brit szállodaláncban évente felejtenek ott 75 000 alvópartnert. Ez azonban nem csak hivatalos körút alkalmával van így. Otthon is előfordul, főleg, ha párunkkal nem egyszerre kerülünk be az ágyba, hogy olyan jó lenne vala(kit)mit megölelni. Vannak olyanok, akik ezt az ölelőreflexet egy kispárnával, és vannak akik rendszeresített plüssfigurával élik meg. Ezeknek a kedves kis plüssfiguráknak a jelenléte az ágyban megnyugtatja az embereket és segítik a pihentetőbb alvást. Valamilyen különös módon biztonságot sugallnak, csökkentik a stresszt, hozzájárulnak a könnyebb elalváshoz. Ezen különös szokás gyakoribb a hölgyeknél, azonban az erősebb nemnél sem mondható ritkának. Az sem rendkívüli, hogy többen pl. még a napjukat és titkaikat is megbeszélik bölcsen hallgató "partnerükkel".

A felmérésből az is kiderült, hogy a többség gyerekkora óta ugyanazzal a plüssfigurával alszik, és kiszámolták, hogy ezeknek a "hálótársaknak" az átlagéletkora 27 év. Lenyűgöző! :) Ha egy-egy maci mesélni tudna...

Scriptor

 

 

 

Megtekintések száma: 7689


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet