Gyerekaltató tippek kezdő apáknak

2016 Október 06

Rád van bízva a baba, de nem sikerül elaltatni? Akkor ezeket a kezdő tippeket neked ajánljuk!

A gyerekaltatás általában a nőkre szokott hárulni, és mi férfiak szinte rettegünk a feladattól. Pedig valójában nem is annyira szörnyű elaltatni egy gyereket.

Persze a rémkép bennünk él a babáról, aki csak vigyorog, és az Istenért sem akar aludni, legnagyobb bánatunkra. pedig vannak olyan trükkök, melyekkel még egy kezdő apa is gond nélkül elaltathatja babáját!

Foglalkozz vele, játsszatok együtt

A babákat leginkább úgy lehet hamar elaltatni, ha napközben, vagy közvetlenül elalvás előtt. Ezzel nem csak örömet szerzel neki, és erősíted a kettőtök között kialakuló apa-fia viszonyt, hanem kellő mértékben le is fárasztod az esti alváshoz.

Minél aktívabban megmozgatod a babád, annál nagyobb rá az esély, hogy este jó mélyen fog aludni, neked pedig nem lesz más gondod, mint pihenni.

Zárj ki minden zavaró tényezőt

Ha a gyerek nem tud elaludni, vagy csak nehezen, érdemes végiggondolnod, hogy van-e valami zavaró tényező a szobában, ami elvonhatja a figyelmét az alvásról.

Gyakran a túl világos szoba, vagy a szellős, huzatos helyiség együtt eredményezhetik, hogy baba nem szenderül álomra. Sőt, ha túl sok a kiságyban a plüss, ezek is leköthetik őt, így érdemes alvás idejére megszabadítani a sok plüssállattól.

Ne hagyd, hogy elaludjon!

Lehet vitatkozni, hogy mennyi idős korban kell hanyagolni a délutáni alvást, illetve azon is, hogy egyáltalán szükség van-e rá, de ha azt akarod, hogy nyugodt éjszakátok legyen, ne hagyd napközben elaludni, elpilledni.

Ő ugyanis sokkal gyorsabban töltődik, mint te ezért egy kis alvás is képes feltölteni őt egész éjszakára.

Ne aludj egy szobában vele

Erről szintén lehetne vitatkozni, de a legtöbb szakember nem javasolja, hogy egy szobában aludjatok a kicsivel. Egyrészt mert a baba minden neszre felkel, másrészt nagyon nagy zajt képesek csapni még álmukban is, amitől ti nem tudtok majd aludni.

Ezért mindenkinek az a legjobb, ha jó mélyen egy másik szobában altatod el, majd kizárva minden zavaró tényezőt, hagyod őt tovább pihenni.

Ha ezeket betartod, akkor garantáljuk neked, hogy szerzel egy nyugodt éjszakát magadnak és a párodnak is!

életmód gyereknevelés kezdő apáknak

 

Megtekintések száma: 20109


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet