Gyors recept pasiknak
Gyors recept pasiknak
Pillanatok alatt össze kell dobnod valami kaját, készíts olyan ételt, ami után, mindenki megnyalja a 10 úját. Ez az étel pedig a Brassói aprópecsenye.
Hozzávalók
1 kiló Sertéshús
1.5 kiló burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma
Kockára vágott Bacon szalonna
Só
Bors
1 kis konzerv sűrített paradicsom
Elkészítése
A hagymát felaprítjuk, előveszünk egy lábast, teszünk bele olajat. Aztán bele tesszük a hagymát, a bacon szalonnát és egy teáskanál sót, elkeverjük, lefedjük és addig pároljuk ameddig üveges nem lesz a hagyma. Néha megkeverjük. Kb. 10 perc
MÍg a hagyma párolódik, a húst csíkokra vágjuk.
A húst a hagymához öntjük és 2 dl hideg vizet adunk hozzá. Fokhagymanyomóval négy gerezd fokhagymát belenyomunk, sózzuk és borsozzuk. Lefedjük. 10 perc múlva hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Összesen kb. 20 - 30 percig főzzük.
{loadposition szoveg}
Míg a hús fő, megpucoljuk a krumplit. Teszünk fel olajat és a kockára vágott krumplit kisütjük benne.
Miután a hús megfőtt, levesszük a fedőt róla és bele nyomjuk a maradék 4 gerezd fokhagymát. Egy picit elfőzzük a húsról a levet de csak annyira, hogy szaftos maradjon.
A legvégén pedig teszünk bele két csapott kanál piros paprikát
Jó tanács!
A húst és a krumplit ne keverd össze csak akkor, amikor éppen eszel belőle. Így minden friss marad és szaftos.
Kellemes főzőcskézést uraim
Megtekintések száma: 6686