Hogyan hozd ki egy kis kávéból a legtöbbet?

2016 Október 08

Mindenből ki lehet, és ki is érdemes hozni a maximumot. Férfiként szükséged van az energiára, hogy végig tudd csinálni a napot. Ahhoz, hogy kelő lendületet szerezz, adunk egy tuti kávézási tippet, amivel kihozhatod kávédból a maximumot! Hidd el, pörögni fogsz utána!

A reggeli kávézás már rutinná vált. Sokaknál már nem is hat. 

Egyre több férfi arról panaszkodik, hogy nemhogy nem kelti fel az első pohár, de a második, harmadik csésze is csak annyi hatással van rá, mintha arcon csapták volna egy átmelegített vizes törölközővel.

Érdemes lenne megreformálnod a kávézási szokásaidat. Egy tuti tippet mutatunk, amivel garantáltan újraértelmezed a jó és erős kávé fogalmát!

Tévhit a reggeli kávézásról

A legtöbb ember a napját rögtön ébredés után egy kávéval kezdi, mert azt hiszi, hogy ez megadja a löketet.

Pedig ez nem így van, pláne egy férfi esetében. Bizonyítottan nehezebben indulunk el reggel, mint a nők, sokszor a kávéra ezért úgy van szükségünk, mint sivatagban vándorló turistának a vízre.

A kortizol nevű hormon segít átvészelni a napunkat, stresszes helyzeteket, részt vesz a vércukorszint fenntartásában stb.

Reggel ez segít fitten ébredni és elindítani a napot, az esti alacsonyabb kortizol-szint miatt pedig fáradtságot érzel, könnyebben elfog az álom.

Ha azonban reggel isszuk a kávénkat, nem ad kellő löketet egy izgalmas és megerőltető naphoz.

Mikor érdemes inni, hogy a legtöbb kakaót adja?

A reggeli kávézás káros hasai miatt kaialkulhat benned egy enyhe koffeinfüggőség, ami immunitást válthat ki hosszabb távon a kávé adta jótékony hatásra, az éberségre.

Olyan napszakban kell kávéznod, amikor a hormonból kevés termelődik/a hormonszint csökkenőfélben van.

És mikor van ez az időpont? Már kíváncsi vagy igaz? Nos, a legújabb felmérések szerint délelőtt 10 és 12 között, és délután 2 és 5 között.

Hidd el, megéri lemondani a kora reggeli kávéról, mert később sokkal több kakaót nyerhetsz egy pohár kávéból, mely egész napra eltölt energiával, és kirobbanó formában leszel tőle!

életmód egészség táplálkozás kávé kávézás

 

Megtekintések száma: 19340


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet