Hogyan maradhat hűvös a szobánk?

2013 Július 28

Az elkövetkező hetekben folytatódik az elviselhetetlen hőség. Ha nem tudunk valamelyik vízpart mellett hűsölni, akkor gondoskodjunk arról, hogy legalább a lakásunkban elviselhetőbb legyen a forróság! Itt van pár tipp ami segíthet a cél elérésében!

Le az elektromossággal!

A hagyományos izzók és az elektromos készülékek, mint a számítógép igen sok hőt termelnek. Sokan követik el azt a hibát, hogy elsötétítenek, majd felkapcsolják a lámpát. Ezzel valójában fűtik a szobát. Hagyjunk inkább egy kis rést a sötétítőn, de ne kapcsoljunk lámpát.

Alvás a padlón!

Ha emeletes házban élünk, használjuk az alsó szinteket. A meleg levegő könnyebb, mint a hideg, ezért felfele száll. A szoba légterében több fokos hőmérséklet különbségek is kialakulhatnak. Minél közelebb vagyunk a padlóhoz, annál hidegebb van.

{loadposition szoveg}

Szelőztetés okosan!

A kinti levegő még naplemente után is melegebb, mint a benti, ezért csak akkor szellőztessünk, ha már valóban hűvösebb van kint, mint bent. Ezt hőmérővel ellenőrizzük, mert a szellőztetéskor a légmozgás miatt hidegebbnek érezzük a levegőt, mint amilyen valójában, pedig ha idejekorán kezdünk szellőztetni, lehet, hogy csak a lakást melegítjük fel.

Okosan az evéssel!

Az alkohol, de a koffeintartalmú italok is dehidratálják szervezetünket, ezért ezeket érdemes kerülni hőség idején. Hasonló módon nem érdemes evéssel sem elütni az időt. A fehérje gazdag táplálék lebontása hőt termel, és így belülről fűti testünket. Együnk könnyű, lédús ételeket.

 

Megtekintések száma: 4441


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet