Hogyan tedd jobbá valaki napját alig 10 másodperc alatt?

2016 Szeptember 25

Szeretnéd jobbá tenni mások napját? Ehhez alig 10 másodpercre van szükséged, és még csak fel sem kell állnod a székedből!

Mai modern világunk elengedhetetlen színtere a Facebook, ahol könnyedén, nagyon egyszerűen lájkolhatunk különböző ismerősöktől származó tartalmakat.

Csupán néhány percbe telik bele, míg végiggörgetünk a hírfolyamunkon, és dobunk egy-egy lájkot valakinek. Ez azonban személytelen, és manapság nem is érdekli túlzottan a felhasználókat.

Azonban vannak még olyan trükkök, melyekkel tényleg jobbá tudod tenni valaki napját 10 másodperc alatt is.

És a legjobb az egészben, hogy mindehhez ki sem kell mozdulnod, sőt, fel sem kell állnod a székedből.

Ne azért tedd, mert kötelező, hanem azért, mert jó dolog másokkal jót tenni.

A kulcs a személyesség

Egy új tanulmány keretében közel 2000 Facebook felhasználó online tevékenységét és életét figyelték meg hosszú időn keresztül, majd a kapott eredményeket összegezték.

A kutatók arra jutottak, hogy azok az emberek sokkal kiegyensúlyozottabbak, boldogabbak voltak, akik személyre szabott üzeneteket kaptak más felhasználóktól, mint azok, akik csak lájkokat kaptak egy-egy képükre, megosztott tartalmukra.

Ez valószínűleg azért van, mert a személyesség nagyon fontos az embereknek, főleg ebben az egyre személytelenebbé váló online világban.

A lájkokat manapság tucatszámra szórják az emberek, így nincs igazi értékük, és nincs valós gondolat sem mögöttük. Ellenben egy-egy jól irányzott komment, megjegyzés, vagy üzenet csodákra képes.

10 másodperc alatt jobbá tehető bárki napja

Ha kicsit odafigyelünk másokra, akkor naponta több ember napját is jobbá tudjuk tenni alig egy perc leforgása alatt. Ráadásul ez nem is megerőltető.

Ha szánunk egy kis időt arra, hogy dobjunk egy-egy szívből jövő személyes kommentet az ismerőseink képe alá, vagy néha ráírunk egy rég nem látott barátra, és érdeklődünk hogyléte felől, az felvillanyozza a másik napját.

Ez nekünk alig kerül energiánkba. És ami még fontosabb, idővel mi is visszakapjuk ugyanezt másoktól, még akkor is, ha nem hiszünk a karmában.

Írjunk rá a haverokra, kérdezősködjünk, dicsérjük az ismerős csajokat. Így valakinek nem csak a napját tesszük jobbá, de még egy kapcsolat is kialakulhat az illetővel.

szerelem életmód emberi kapcsolatok érzések tanácsok

 

Megtekintések száma: 16401


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet