Hogyan tisztítsd meg a jegygyűrűdet sörrel?

2016 Szeptember 27

Próbáltad már megtisztítani sör segítségével a jegygyűrűdet? Ha nem, akkor próbáld ki ezt a trükköt!

Időnként érdemes minden jegygyűrűt megtakarítani. Az ékszerek karbantartásában jártas szakemberek szerint legalább havi egyszer érdemes megtisztítani, és leszedni a koszt, ami a felületére ragad.

Azonban mielőtt nekiesnénk súrolószerekkel, vagy befektetnénk egy drága és felesleges ékszertisztító szettre, hadd mutassunk be neked egy egyszerű, és nagyon is férfias módszert arra, hogy hogyan tartsd tisztán a jegygyűrűdet!

Az aranyból készült gyűrűk takarítására a legmegfelelőbb anyag ugyanis a sör.

A sör ugyanis tele van alfa savakkal, melyek képesek „lecsiszolni” az arany felületét, megszabadítva azt a rengeteg lerakódástól, szennyeződéstől.

Az alfa savakat a sör javarészt a komlónak köszönheti. Mivel a világos sörökben kevesebb a komló tartalom, ezért ezek nem túl erősen, de képesek tisztítani a gyűrűket.

Ha pedig erősebb sörrel próbálkozunk, úgy a hatás még ennél is erősebb lehet. Nincs más teendőnk tehát, mint beledobni egy söröskorsóba a gyűrűnket, majd ráönteni egy pohár jó hideg sört.

Ha ezzel megvagyunk, hagyjuk benne egy picit állni, majd, igyuk le róla a sört, csak hogy nehogy véletlenül kárba menjen.

Ezután csavarjuk bele egy száraz rongyba, vagy szalvétába a jegygyűrűt, és hagyjuk, hogy megszáradjon.

Ezzel az ügyes és férfias praktikával pillanatok alatt újszerű állapotú gyűrűt varázsolhatunk magunknak.

életmód praktika tanács takarítás ékszerek

 

Megtekintések száma: 22611


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet