Így léphetsz le korábban a munkahelyedről!

2014 Február 05

Mindig voltak, és mindig is lesznek olyan napok, amikor az embernek jól jönne, ha egy órácskával előbb végezne a melóban. Ha előre gondolkodsz kicsit, és ügyesen taktikázol, akkor szükséghelyzetben ez neked is sikerülhet!

1. lépés: Ha már előre tudod pár nappal, hogy korábban szeretnél végezni a hét egyik napján, akkor menj be korábban, akár több nap is egymás után. Ezzel kompenzálni tudod azt, amikor az adott napon elkéredzkedsz. És ha mindenki azt látja, hogy szorgalmas vagy, mindig időben (ez esetben már idő előtt) bent vagy, akkor elkerülöd a kifogásokat és a rosszallásokat.

2. lépés: Vállalj extra munkát, és csináld is meg hamar! Ha a mindennapos feladataid mellé elvállalsz egy plusz feladatot, és azt gyorsan és jól meg is oldod, te leszel a nap sztárja. Ennél jobb helyzetben nem is lehetnél ahhoz, hogy a főnök elengedje neked azt az órácskát...

3. lépés: Időben értesítsd a főnököt. Ha már egy héttel előre tudod, hogy szükséged lesz majd néhány szabad órára, akkor ne várj egy napot sem, szólj rögtön a felettesednek. Biztosítsd arról, hogy a rád bízott munkát ez nem hátráltatja, és a határidőkkel sem lesz gond. Ha hajlamos rá, hogy elfelejtse, folyamatosan emlékeztesd rá, miközben felhívod a figyelmét arra is (természetesen nem direkt módon), hogy milyen hatékony és jó munkát végzel (extra feladatok, stb...)

{loadposition szoveg}

4. lépés: Nem rossz dolog egy-két kollégával bebiztosítani a barátságos viszonyt, így amikor szükséged lesz rá, ki tudnak segíteni a bajban. Természetesen, ha nekik lesz szükségük segítségre, akkor szó nélkül viszonozd, így mindannyian jól jártok és a légkör is bizalmasabb, közvetlenebb lesz köztetek.

5. lépés: Ha sikeresen elérted a célodat, és anélkül tudtál korábban lelépni, hogy rád süssék a munkakerülő, lusta, hanyag és hasonló lemoshatatlan címkéket, a tartsd észben, hogy nem játszhatod el ezt túl gyakran. Kizárólag akkor vesd be magad,amikor tényleg szükséged van rá.

 

Megtekintések száma: 7086


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet