Kötelező szilveszterkor piros alsóneműt viselni!

2013 Decemberr 29

Mindenkinek megvan a maga szilveszteri babonája meg már jó előre a fogadalma is. Azt viszont kevesen tudják, hogy ilyenkor kötelező a piros alsőnemű viselete! 
1. Az első szilveszteri aranyszabály: tilos a szemetet kivinni a házból, mert kidobjuk vele együtt jövő évi szerencsénket is! Nem szabad mosni, ruhát teregetni és rossz ómen kölcsön adni is, mert következő évben házunkból a szerencse inkább kifele, mint befele fog kívánkozni.

2. A hagyomány szerint az éjféli nagy zajjal nem csupán az óévet búcsúztatjuk el, hanem vele az ártó, rontó erőket is. Kötelező hát csörömpölni, nagy lármát csinálni!

3. A szerencsemalac babonája évszázadokra nyúlik vissza. Valószínűleg egyrészt onnét származik, hogy az Alföldön az év utolsó napján, kocát látni malacaival együtt, jó jelnek számított. Ebből a babonából származhat az, ha valakit szerencse ér, a mai napig azt mondjuk rá: „malaca van!"

4. Nem mindegy az sem, mi kerül az asztalra! Nem szabad például szilveszter napján baromfihúst enned, mert a babona szerint a baromfi hátrakaparja a szerencsédet! Régi szokás az egész kenyér megszegése is, hogy mindig legyen a családnak kenyere. De ne együnk meg mindent szilveszterkor, hagyjunk ételt a hűtőben, hogy az új esztendőben se szenvedjünk hiányt semmiből!

{loadposition szoveg}

5. A szerelmesek éjfélkor kenjenek egymás szájára mézet, és úgy csókolják meg egymást. Édes élvezeteken kívül, boldogság vár rájuk az újévben!

6. Aki üzlettel foglalkozik, annak gyümölcsöket kell ennie, hogy gyümölcsöző esztendő köszöntsön rá. Ha almát eszik, számlálja meg, hány almamag van az almában, annyi siker üti a markát abban az esztendőben!

7. S az sem mindegy, milyen alsónemű van a ruhánk alatt! Szilveszter éjszakáján a babona szerint a nőknek feltétlenül piros bugyit, férfiaknak pedig piros alsógatyát kell viselniük!

kotelezo-szilveszterkor-piros-alsonemut-viselni

Ezzel biztosítjuk, hogy a szerelmi életünk a következő évben is vérpezsdítő, mozgalmas, szerencsés és izgalmas legyen. Csak egy a probléma, hogy ezen az éjszakán nem ajánlatos szeretkeznünk, mert ezzel elcsesszük a jövőnket! 

A pezsgő ivás lényege pedig az, hogy ha drága, úri italt iszunk az újév első perceiben, a folytatás is gazdag, úri, fényűző lesz! Babonából van tehát elég. Mindannyiótoknak azt kívánom, hogy 2014- ben legalább annyi nagy szerencse érjen benneteket, ahány hiedelem fűződik ehhez a naphoz!

 

Megtekintések száma: 18752


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet