Miért híznak a nők?

2013 Október 02

Egy felmérés szerint a stabil párkapcsolatban élő nők 90 százaléka szed magára plusz súlyt, amikor már biztonságban érzi magát.

Nem is kis plusz súlyról van szó, hiszen az új, stabil kapcsolatban élő hölgyek mintegy 6 kilót szednek fel, közülük 56 százalék az első 4-6 hónapban (!!). Fontos hangsúlyozni, hogy a felmérésben megkérdezett nőknél ez az állapot akkor következett be, amikor elkezdték magukat biztonságban érezni a kapcsolatukban.

A megkérdezett hölgyek közül minden ötödik a hízást azzal indokolta, hogy már elég biztosnak érzik a kapcsolatukat ahhoz, hogy ne kelljen az alakjuk miatt aggódni, míg minden tizedik a közösen elköltött, kalóriadús vacsorákat okolta.

A 6 kg az alap

„Amint a dolgok komolyra fordulnak, sok nő rájön, hogy a párjuk már velük marad, függetlenül attól, hogyan néznek ki. Az ehhez járuló életmódváltás és a férfiakéhoz hasonló adagok együttesen vezetnek a súlygyarapodáshoz" – magyarázta Mandy Cassidy pszichoterapeuta.

{loadposition szoveg}

A pluszsúlyt felszedő 90 százalék kétharmada legkevesebb 6 (de sokan inkább 10) kiló megjelenését vallotta be, míg minden nyolcadik több, mint 12 kilogramm felesleget szedett fel.

miert-hiznak-a-nok

„Semmi gond nincs azzal, ha az ember néha elengedi magát, és fontos, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, de túl nagy vagy egészségtelen adagok elfogyasztása hosszú távon visszaüt" – mondta ki az egyértelműt Dr. Hilary Jones szakorvos.

Figyelni kell a kalóriákra

A szakember szerint a nők esetében veszélyt jelent, hogy napi 500 kalóriával kevesebbre van szükségük, mint a férfiaknak, márpedig a stabil párkapcsolat és az azzal járó közös étkezések nyomán az adagok is közelítenek egymáshoz, ami a nőknél könnyen elhízáshoz vezethet.

miert-hiznak-a-nok

A magunk részéről azt tennénk hozzá mindehhez, hogy a felmérésben elsősorban az arányok a meglepőek (azért 6-10 kg elég soknak hangzik), másrészt pedig halkan szólnánk, hogy elég komoly tévedésnek tűnik, ha bármelyik fél elengedi magát egy kapcsolatban.

Láttunk mi már karón fekete madarat...

 

Megtekintések száma: 6646


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet