Miért ne nézz túl sok pornót?

2016 Október 31

A rendszeres pornónézésnek számos káros következménye van az előnyei mellett. Neked kell eldöntened, hogy megtalálod-e az egyensúlyt.

A fiatal férfiaknál a pornónézés rendszeres tevékenység, mely később átgyűrűzhet lassan a felnőtt korba is. Ma már rengeteg olyan házas ember van, akik sunyiban pornót néznek.

Alapvetően nincs is ezzel baj, sőt egyesek szerint számos jótékony hatása van mind a libidóra, mind a kapcsolatokra.

Most azonban elsősorban azt taglalnánk, hogy mi történhet veled, ha túl sok pornót nézel, és átesel ezzel az egésszel a ló túloldalára. Ugyanis egy adott ponton túl már inkább káros, mint hasznos.

Csökkenti a libidót

Az egyik leggyakoribb, és legsúlyosabb probléma az, hogy ha rendszeresen önkielégítést végzel pornófilmekre, akkor a libidót előbb-utóbb csökkenni fog.

Persze ez nem jelenti automatikusan azt, hogy ha pornót nézel és maszturbálsz, az mindig rossz. Akkor van baj, ha ezt napi szinten, vagy akár napi szinten többször megteszed. Ezzel ugyanis kifacsarod magadból a szuflát, és majd mikor valódi aktusra kerül sor, a kedveseddel már nem tudod a maximumot nyújtani, és jön majd a kínos magyarázkodás.

Magas ingerküszöb.

A pornófilmek magas ingerküszöböt eredményeznek. Gondolj bele. Ha állandóan szupermodelleket nézel, ahogy más férfiakon vonaglanak, akkor a saját barátnőd vagy feleséged egy idő után már kevésbé fog izgatónak tűnni neked, mint korábban.

Szép lassan megunod, és a filmekben látott nőkhöz kezded el hasonlítani, így pedig gyakorlatilag a túl sok pornózás tönkretehet akár komolyabb, hosszabb ideje tartó kapcsolatokat, házasságokat is.

Tévhitek alakulnak ki

Komoly tévhitek alakulhatnak ki az együttlétekkel kapcsolatban, főleg akkor, ha nem tudod a helyén kezelni a filmekben látott dolgokat. Ha még soha nem szeretkeztél, és a szexet és az erotikát csak pornófilmekből ismered, akkor túl magas elvárásaid lesznek a lányokkal szemben.

Így pedig összességében csalódni fogsz az első együttlét során. Ez meg kihathat a későbbi kapcsolataidra, és vannak emberek, akik ezt lelkileg nehezebben dolgozzák fel.

Tárgyiasítja a szemedben a nőket

Nem minden esetben, és nem mindenkinél, de előfordulhat az arra hajlamosaknál, hogy tárgyilagossá válik a női szerep. Vagyis, mivel egy tucat pornófilmet megnézett már, a szemében a nők már nem emberek, hanem szexuális játékszerek, tárgyak.

Ez végső soron azt fogja eredményezni, hogy sokkal nehezebb lesz emberi kapcsolatokat létrehoznod, és fenntartanod, mert a nőket tárgyként fogod kezelni az ágyban, és szélsőséges esetben a magánéletedben is.

A meztelenség elveszti a varázsát

Ha rengeteg nőt látsz meztelenül a videókon keresztül, előbb-utóbb már nem jelent neked akkora katarzist egy meztelen nő látványa, és nem fogsz annyira felizgulni, mint máskor.

Ez pedig rányomja a bélyegét az együttlétre, hiszen nem fűt majd olyan vágy a szex közben, mert mindig ott lesz a fejedben az érzés: ezt már láttad valahol…

A pornófilm nézésnek tehát megvannak a maga hátrányai, és erre is ugyanaz érvényes, mint minden másra: nagyon fontos a megfontoltság, és a mértékletesség.

életmód szexualitás nők pszichológia emberi kapcsolatok férfi egészség

 

Megtekintések száma: 97538


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet