​Mindent a fekete borról

Thursday, March 8, 2018

A nevével ellentétben ez vörösbor, mely egy Saperavi nevű szőlőfajtából készül. Ettől nyeri el a bor mélylila színét, mely olyan sötét, hogy feketének látni. Már több ezer évvel ezelőtt is készítettek ilyen bort, viszont nem tett szert akkora népszerűségre, mint három társa. Most viszont ismét kezdik felfedezni és készíteni több borvidéken is.

Hagyományosan ezt a bort erjesztik, majd a qvevris nevű agyagtartályokban érlelik, amit utána a föld alá temetnek. Manapság többen már tölgyfahordóban érlelik, valamint rozsdamentes acéllal kísérleteznek. Ízük gyümölcsös, kissé fűszeres, textúrájuk kifejezetten lágy, bársonyos. Könnyen fogyasztható, kiegyensúlyozott bor.

Elegance in the garden. #Lukasisaperavi #winesgeorgia

Julie Peterson Marq Consulting (@julieatmarq) által megosztott bejegyzés,

Sajtok, grillezett tonhal, grillcsirke, bárány, és sertés mellé ajánlott fogyasztani.

Via: Pure Wow

 

Megtekintések száma: 110442


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet