Néhány évtizeden belül már másnaposság nélkül rúghatsz be!

2016 Szeptember 30

Egy új anyag, az alcosynth forradalmasíthatja az alkoholos italok piacát, és az alkoholfogyasztás kultúráját. Pár évtizeden belül már úgy tudunk berúgni a segítségével, hogy soha nem leszünk másnaposak!

A londoni Imperial College egyik kutatója egy olyan szert fejlesztett ki, mely forradalmat vihet végbe az alkoholok piacán, és alapvetően változtathatja meg az italfogyasztás és a másnaposság közötti kapcsolatot.

Új megoldás, mely múlt időbe teheti a másnaposságot

Ugyanis nem lesz többé kapcsolat a kettő között, bármennyit is iszunk majd az este.

Biztosan te is átestél már életed során több csúnya másnaposságon. Ilyenkor az ember otthon fetreng az ágyában, és az Istenért sem akar, vagy tud kikelni.

Mindezt annak köszönhetve, hogy túlságosan elszaladt a mértékletességgel a ló.

A komolyabb alkoholmérgezések eredményeként ma is rengetegen halnak meg évente, arról meg ne is beszéljünk, hogy hosszabb távon mennyire káros a szervezetre a macskajajjal járó berúgás.

David Nuttnak elege lett az italhoz köthető megbetegedésekből, és úgy döntött, keres valamilyen megoldást.

A szakértő az elmúlt évtizedet azzal töltötte, hogy megtalálja azt az alternatívát, amelytől az emberek ugyan jól érzik magukat, viszont nem károsítja a szervezetüket.

Nutt listáján jelenleg 90 potenciális vegyület szerepel, a kutató szerint ezek közül bármelyik beválhat.

Néhány évtizeden belül nem lesz másnaposság

A végső stádiumig két anyag is eljutott, ezek közül mindkettő ígéretesnek mutatkozik, de a végén csak egyetlen anyag maradhat, mellyel még komolyabb kísérleteket, teszteket végeznek majd el.

A kutatók elsősorban arra kíváncsiak ebben a szakaszban, hogy a szerek mennyire hatásosak, illetve, hogy valóban fogyaszthatók-e negatív hatások nélkül is.

Az előzetes eredmények egyébként azt mutatták, hogy az alcosynth nevű anyag valóban fogyasztható úgy, hogy nincs semmilyen negatív hatása ránk nézve.

Egy interjúban Nutt azt mondta, reméli, hogy találmánya 2050-re teljesen kiszorítja majd az alkoholt a szórakozóhelyek kínálatából A nem is túl távoli jövőben a whisky és a gin mellett alcosynth is kerül majd a koktélokba, így téve múlt időbe a másnaposságot.

Mivel az anyag bármilyen italba belekeverhető, így széles körben felhasználható. ráadásul az sem egy utolsó szempont, hogy ez a titokzatos anyag teljesen kalóriamentes, ez pedig jó hír a fogyókúrázóknak is!

életmód egészség tudomány

 

Megtekintések száma: 21108


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet