Nevetés terápia bárkinek

2013 Június 27

Stephen King szerint, „a nevetést nem lehet elutasítani. Ha jön, lehuppan a kedvenc fotelodba, és addig marad ott, ameddig akar."

Külföldön már jó ideje lelkes követőkkel karöltve működnek nevetés terápiás csoportok. Itthon kb. 3 éve indult el az első klub, ahol a nevetés gyógyító erejével foglalkoznak.
A nevetés terápia elsődleges célja az életkedv visszaállítása és az egészség megőrzése.
Azok, akik úgy döntenek, hogy kipróbálják, először egy állapotfelmérésen vesznek részt, ahol a csoport vezetője személyesen beszélget el a jelentkezőkkel.
A recept egyszerű. Végy néhány, akár teljesen különböző embert, akikből activity-szerű játékos mozzanatok során pár percnyi feszültség oldás után, garantáltan kitör a kacaj.

{loadposition szoveg}

Tudtátok, hogy a főemlősök között az ember egyedülálló képessége a nevetés?
Mégis, a mai világban egyre kevesebb okunk van a hahotára.
Ha visszagondoltok az életetek vicces mozzanataira, akkor biztosan akad olyan is közöttük, amik mai napig megnevettetnek.
A legszebb azon röhögni, hogy már azt sem tudod hol is kezdődött az egész. Amikor már fáj a hasizmod, reszket a szád, könnybe lábad a szemed, de ez csak még viccesebbé teszi az egész helyzetet.
A nevetés a legolcsóbb, és leghatásosabb stressz oldó, izomlazító gyógymód, és akár a depresszión is segíthet.
A humorérzéket tanult minta alapján sajátítjuk el, ez nem velünk született képesség. A kacaj viszont, életünk szerves részét képezi, és ezt talán a gyermekek tudják a legjobban. Önkéntelenül mosolyra húzódik a szánk, ha meglátunk egy nevető babát.
A nevetés olyan láncreakciót indít be, akár az ásítás. Végigsöpör az érintetteken, és kellemes, bizsergő érzést hagy maga után.
Tudtad, hogy az igazán, mélyről jövő nevetés több száz izomcsoportot mozgat meg? Így a fogyókúra kiegészítő eleme is lehet.
Több spontán kísérlet során rájöhettünk, hogy mindenki képes nevetni. Próbáld ki te is!

http://www.youtube.com/watch?v=zomCUzZu1jY

 

Megtekintések száma: 6680


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet