Őszi tippek meghűlésre

2013 Október 23

Már nem divat a megűlés kezdeti tüneteit észlelve fejvesztve orvoshoz rohanni. Érdemes megelőzni, és erre már rengeteg házi praktika létezik. Sőt ha nem voltunk előrelátóak orvosolhatjuk a problémát.

A termelői piacokon vásárolt zöldségek és gyümölcsök rengeteg vitamint és ásványi anyagot nyújtanak szervezetünknek, ami elengedhetetlen egészségünk megőrzésében.

C-vitamin háztartásunk egyensúlyban tartásához számtalan leetőségünk van az adalékanyagokkal készült gyógykészítményeken kívül is. A csipkebogyó tea kellemes frissitő így nem csupán a folyadékot pótolhatjuk a kellemes itallal, hanem gazdag C-vitamin tartalma miatt is igen hasznos szervezetünknek, épp úgy mint a zöld paprika nyersen fogyasztva. Hasonló céllal fogyaszthatunk kivit, áfonyát vagy savanyúkáposztát is.

{loadposition szoveg}

Amennyiben már észleljük a meghűlés enyhe tüneteit főzzünk kamilla teát ami kiváló gyulladás csökkentő, hársafateát ami segít felszakítani a szárazköhögésünket. Borsmentateát amely a légutakat tisztítja. A felsorolt teák elkészítése egészen egyszerű, mivel már filteres kivitelben is kapható bármelyik üzletben. Ízesítés nélkül is fogyasztható, ám mézzel és citrommal is ízesíthetjük. Elkészítése egyszerű, a filtert leforrázzuk és tíz percig áztatjuk lefedve.

 

Megtekintések száma: 6409


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet